Рево Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick

Откакто направих Youtube канала (ТУК), времето, което отделям за блога определено стана по-оскъдно. Това обаче, изобщо не означава, че съм го зарязала, така че ще продължавам да публикувам и тук, особено по теми, които по-добре се представят писмено и чрез снимки, отколкото във видео. И ето перфектния момент да сe завърна към блога – обещаното ревю на течните матови червила на Golden Rose.

image6

Сигурна съм, че всеки един от вас е добре запознат с марката Golden Rose и къде да бъде намерена, така че изобщо няма да влизам в излишни детайли. Нямам представа дали червилата вече могат да бъдат намерени по регалите в магазини като DM и Lilly, моите съм купувала от тези островчета, които марката има из коридорите на моловете, както и от едно магазинче на пешеходния мост в Пловдив. Цената варира от 7 и нещо до 8 и нещо лева (като учудващо, но по-ниската цена беше в магазинчето, а не на фирмените щандове).

Опаковка

image4

Всички червила идват в картонени черни кутийки. Продуктът е разположен в прозрачен пластмасов контейнер, капачката е от черна матова пластмаса. На мен лично много ми допада, компактна е и лесна за носене и съхранение. Апликаторът е съвсем стандартен:

image5

Формула

Формулата е без парабени и е обогатена с масло от авокадо. Когато говорим за течни матови червила, няколко са критериите, по които можем да ги оценим:

 • пигментация и нанасяне
 • трансфериране
 • комфорт при носене
 • дълготрайност и износване

При Longstay Matte на Golden Rose, трябва да имате предвид, че формулата на различните цветове не е напълно идентична, но въпреки това, силно се доближава. По критерия пигментация и нанасяне, нямам никакви забележки – изключително лесно нанасяне, за което е достатъчен един-единствен слой. Изключение правят номер 01 и 12, които са малко неравни. При останалите цветът се изгражда много равномерно и не стои на петна и чертички. Относно трансферирането, има много лек трансфер, но нищо, което да цапа зъбите или което да ви притеснява (поне мен не) и все пак, ако държите на 100% нетрансферираща се формула, мисля, че трябва да потърсите другаде. Комфортът при носене за мен е пълен, като ще обърна внимание, че червило номер 09 е малко по-сухо от останалите, дори на моменти леко ронливо (особено ако по някаква причина сте нанесли твърде много слоеве). Устните ми до момента никога не са имали проблеми в следствие носенето на тези червила. Формулата обаче в никакъв случай не е хидратираща, така че ако имате много сухи и наранени устни, бих ви препоръчала да отложите носенето на такова червило. И ако казаното до момента не ви е впечатлило особено, именно последният критерий доведе до написването на тази публикация (предхождано от сериозно пазаруване из щандовете на Golden Rose). Освен че, очаквано, червилото е изключително дълготрайно, това, което го накара да изпъкне в моите очи е начинът, по който в течение на носенето се “изяжда”. Няма ронене, няма напукване, не изглежда странно. Общо взето с течение на времето се износва по начинът, типичен за стандартните червила – сравнително равномерно, без да ви кара да изглеждате гротескно. Основен минус на формулата е, че подчертава фините линии на устните, както сами ще видите от суочовете по-долу, така че е добре и това да имате предвид, в случай, че е важно за вас.

При три от цветовете – номер 07, 10 и 11 се забелязват фини блестящи частици при поглед от близо. При нормална дистанция устните не изглеждат лъскави, но завършекът е една идея по-сатенен.

Цветове

image9

В момента са налични 12 сравнително разнообразни цвята. Това, което забележимо липсва са тъмно червени нюанси, студено класическо червено, такива в по-ярко лилавата гама, разнообразие от нюд цветове.

golden-rose-liquid-matte-lip-swatches_1golden-rose-liquid-matte-lip-swatches_2

Цялостни впечатления

Едва ли някой ще бъде изненадан като кажа, че съм фен на тези червила. Харесвам формулата, цветовете и опаковките, достъпната цена със сигурност е чудесен бонус към добрия продукт. Дават ми голяма дълготрайност и спокойствие, че дори “поизядено” червилото ми не изглежда нелепо, а в същото време не пресушават устните ми. Определено ми се иска да обогатят палитрата с повече нюд и червени нюанси, може и нещо по-нестандартно, така че има поле на действие, дано от Golden Rose се възползват от това.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

4 thoughts on “Рево Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick

 1. Винаги се радвам като има суотчове върху устни, дава по-добра представа за продукта, за цвета, за усещането, ако щеш. Но е наистина голяма занимавка и това е причината поради която и аз бавя ревю на тези червила. 🙂 01 изпива всичкия живот от устните ми, дори с балсам. Не знам поради каква причина, защото останалите червила също изсушават, но не толкова драстично. Много добър бюджетен продукт, но определено изиска много подхранване на устните, иначе е грозна картинка 🙂
  Пс: Твоите суотчове на устни са безупречни! Евала 🙂

  Liked by 1 person

  1. Много ти благодаря! :* ❤ Да, не знам защо така това 01 е толкова сухо, мисля си, че защото е светъл цвета, но знам ли… Да си призная, по принцип при светлите цветове предпочитам по-гланциран завършек, така че няма много да страдам, но все пак ще е добре да пипнат малко формулата 😉

   Like

 2. Аааа заради теб пак ще харча пари! Сега взеx,че хвърлих око на червеничкото 09 и ще се купува непременно. 😀 ❤

  Like

 3. Аз си взех два цвята и един ми подариха. 10 ми е любимото, защото е най-нестандартното и ми стои сиво-бежаво. 05 ми стои като много тъмно виненочервено ( на твоят суоч стои лилаво). 01 не ми отива, прекалено е прасковено и светло за мен.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s