Ревю Lollipop Cosmetics P35 палитра сенки за очи

Днешната статия е много интересна за мен! Причината е, че е в колаборация с Вики, която ми писа с една страхотна идея – аз да направя ревю на палитрата P35 на Lollipop Cosmetics, а тя на близначката й – култовата 35О на Morphe Brushes и заедно да потърсим приликите и разликите. Преди това обаче, нека ви представя и самата Виктория, или по-скоро, нека й дам думата да го направи сама:


13493481_10209725874413287_176358195_o“Аз съм Виктория, на 23, през последните 4 години се намирам някъде по трасето между Пловдив /от където съм и където винаги се връщам/ и Варна /където уча психология/. Преди около 3 месеца започнах лайфстайл рубриката VickyWeek, където засягам теми от ежедневието, малко по-екзистенциални такива, забавленията като филми, музика, литература и изкуство, както и стил, и красота, от които всяко момиче се увлича” 🙂

Така е, Вики, увличаме се, че и се пооливаме на моменти, но признат грях – половин грях 😉

Преди да разгледам палитрата на Lollipop Cosmetics, бих искала да изложа своята хипотеза, а именно, че тази палитра е не просто двойник на Morphe 35O, тя е идентична с нея, като единствено е брандирана под друго име.

Lollipop Vs Morphe 35O (1)

Разбира се, това няма как да докажа, но ще ви споделя защо мисля така. Morphe произвеждат продуктите си в Китай, при така наречените private labeling условия, при които дадена китайска компания производител прави целия продукт, и го брандира според изискванията на клиента. Използват този подход както с гримовете, така и с четките си (доколкото знам, четките им се правят от Crown Brush). Винаги съм гледала на Lollipop Cosmetics като на нашия еквивалент на Morphe (като изключим рефилите им, които доколкото знам се произвеждат в Италия). И така, мисля че вече на всички ви е ясно, че в момента, в който видях тази палитра в Instagram профила на Lollipop, първата ми мисъл беше, че това е същата палитра, но под друго име. Аз не притежавам Morphe 35O, но пък в края на статията ще намерите линк към ревюто на Вики, за да направите сами съпоставката.

Нека разгледаме и самата палитра, по вече познатия ви ред.

P35 е на цена 32лв. и може да бъде закупена от сайта на Lollipop Cosmetics – тук. Доставката е доста бърза и се заплаща, пристигна при мен на следващия ден.

Опаковка

Lollipop 35O palette (3)

Сенките пристигат в черна картонена кутия, без лого, с изписан състава на сенките. Самата палитра е изработена от черна пластмаса, като на горния капак е брандирана с логото на Lollipop Cosmetics, а на гърба има стикер със състава, както и един, който казва името на конкретната палитра, а именно P35. Не е включено огледало, четка или друг апликатор. Опаковката е семпла, сравнително лека, но изглежда стабилна. Съвсем леко грапава е и доста лесно се цапа.

Формула

Lollipop 35O palette (4)

Включени са 35 цвята с различен завършек – от матов, през сатенен, до металически, както и един матов с брокат. И в тази, както и в много други палитри на различни марки, качеството варира, но мога да кажа, че цялостните ми впечатления са много добри – сенките са пигментирани, меки, преливат се много лесно и са много дълготрайни (имайте предвид, че винаги използвам ако не база, то поне коректор като основа). Малко по-трудни за работа са някои от блестящите, всъщност единствено ми е създавал проблеми 3, останалите са много добри и стоят чудесно, както сухи, така и с MAC Fix+.

Цветове

lollipop 35O ColoursLollipop P35 Swatches

Очевидно, тази палитра е много топла, с много оранжеви, бронзови и медни тонове. Общо взето, има всичко необходимо, като изключим черно, което си е голям пропуск, имайки предвид, че място не липсва 😉 Има чудесни светли матови тонове за фиксиране на базата и за хайлайт, има добри транзишън цветове, красиви оранжеви и червеникави нюанси за по-опушени и вечерни визии. Блестящите цветове са разкошни и са идеални както за по-силен грим, така и за по-ежедневна визия като ги сложите на целия подвижен клепач и нанесете малко матова сянка в сгъвката и нагоре. На пръв поглед палитрата изглежда доста скучна, но истината е, че предлага достатъчно нюанси, за да се създадат и по-неутрални и не толкова оранжеви визии. Единственият голям минус, който мога да посоча е, че има доста голямо дублиране на цветове. Да, не са абсолютно идентични, но на очите няма да направят кой знае колко голяма разлика, повярвайте ми.

Lollipop Look2 Eyes open

Lollipop Look2 Eyes

Lollipop Look1 Eyes open

Lollipop Look1 Eyes

Цялостни впечатления

С две думи мога да кажа, че съм с доста добро мнение за тази палитра. Откакто я имам, я нося всеки ден, за да я изпробвам и всеки път резултатът е много добър. Преливането е лесно, изборът е огромен, пигментацията – добра, трайността също. Дали сме виждали и по-красиви и луксозни опаковки – да. Дали можеше да се направи по-компактна палитра, която да дава същите възможности – безспорно. Но като теглим чертата, всъщност тази палитра ни предлага 35 цвята за по-малко от 1лв на цвят, което според мен е доста добра сделка. Ако търсите страхотно разнообразие – не мисля, че ще го намерите тук, но ако сте фенове на топлите медни и оранжеви тонове и/или отдавна потривате длани при вида на Morphe 35O, то считам, че ще останете повече от доволни да имате тази палитра в колекцията си.

Ако искате да прочетете повече за Morphe 35O, задължително вижте публикацията на Вики ТУК, сигурна съм, че ще ви е много полезна! Последвайте я и във Facebook ТУК.

Ето и малко бонус снимки, на които можете да съпоставите цялостната визия на палитрите Morphe 35 (тази конкретно е 35Plum, ревю можете да видите тук) и Lollipop Cosmetics P35.

Lollipop Vs Morphe 35O (4)Lollipop Vs Morphe 35O (6)Lollipop Vs Morphe 35O (2)

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Ревю Lollipop Cosmetics P35 палитра сенки за очи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s