Ревю Real Techniques Deep Cleansing Gel

Реших да вкарам малко разнообразие и да напиша няколко реда за нещо по-различно от декоративна козметика, но силно свързано с нея. Така де, човек и добре да живее, все някога трябва да си изпере четките 😀 Та и аз така… Любимият ми почистващ продукт свърши (можете да го видите тук) и аз реших да изпробвам нещо ново. Така стигнах до въпросния почистващ гел, който струва някъде около 15лв. в Debenhams, наличен е също така и в Enzo на цена 20,90лв. Направи ми много силно впечатление и нямаше как да не споделя с вас.

image2

Опаковка

Почистващият гел е 150 мл. и идва в пластмасово шишенце, което няма дозатор. Оценката ми за опаковката е много ниска, тъй като е крайно неудобна.

image3

Първо – налага се за всяко ползване, което е няколко десетки пъти (особено ако и вие като мен държите да изцапате всичките си четки преди да ги перете и то от мързел, не от нещо друго), да си освобождавате ръката и да обръщате тубичката и второ – да чакате докато гелът се стече до отвора…. Никаква мисъл!

Формула

Ще започна с хубавото – има лека приятна миризма. Иначе като консистенция е доста гъст, почти желиран, което мисля, че доста ви изяснява по-горното ми недоволство. Пригответе се дълго време да чакате докато излезе нещо от бутилката. Също така, доста голямо количество заминава в мивката (или поне при мен), защото аз решавам, че гелът е върху ръката ми, дърпам бутилката, но заради гъстата желирана формула, той си остава на нея и цопва в мивката… Никаква мисъл!

Действие

Винаги съм се изумявала, когато даден продукт, независимо какъв е той, има едно-единствено предназначение и той не го изпълнява. Не е ли изумително?! Примерно нож, който не може да реже, крушка, която не свети и измиващ гел, който не измива. Няма какво да добавя – по-добре си вземете един бебешки шампоан, отколкото да се мъчите с това. Изпирането на четките за фон дьо тен може да ви докара някои суицидни мисли! Хайде сега всички  повторете заедно с мен – Никаква мисъл!

Цялостни впечатления

Обожавам този почистващ гел! Ха-ха, да бе да! От неудобната опаковка, през калпавата консистенция, до слабото, клонящо към никакво действие, този продукт си заслужи да го нарека с чиста съвест пълен провал. Рядко си позволявам да пиша толкова категорични негативни мнения за нещо, но ако мога да ви спестя 20лв и 2 часа напразни усилия над мивката, ще го направя на драго сърце. Не знам какво са си мислили от Real Techniques, но ако бях на тяхно място щях да го изтегля от пазара, защото хвърля сянка върху останалите добри продукти на марката.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор. 

4 thoughts on “Ревю Real Techniques Deep Cleansing Gel

 1. Реших да прочета ревюто ти, след като ползвам гела, за да не съм предубедена. Значи, абсолютно нищо общо! Консистенцията при моя е като на гел за измиване на лице, почти течен, но все пак гел. Да, малко търкам повече, за да измия четките с ФДТ, но изпра до бяло наслоения ми с ФДТ и коректор бюти блендер на H&M. Е, останаха някои петна , но го бях забутала в шкафа от няколко месеца, та не съм очаквала да го изпере на 100%. Аз съм доста доволна. Тук е 9-10 евро, и ако не попадат косъмчета, което ще видя като изсъхнат четките, ще съм доволна 🙂
  Откъде взе твоят?

  Liked by 1 person

 2. Между другото, само да кажа (не знам дали предният ми коментар се появи?!), че дори опаковката на моя е много по-различно като цветове и надписи …

  Liked by 1 person

  1. Явно става въпрос или за променена формула, или за различни партиди, защото определено това, което описваш няма нищо общо с нещото, което пробвах аз. А и си спомням, че когато публикувах статията и други хора писаха във Фейсбук, че не са доволни. Остава да се надяваме, че формулата е сменена с изцяло нова и то навсякъде по света 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s