Ревю EX1 Invisiwear Liquid Foundation

Когато рекламата говори и блогърите… купуват! Няма какво да се лъжем, всички можете да предположите, че реших да пробвам този фон дьо тен след като прочетох, че Адел е била с него на наградите BRIT, въпреки че ми беше познат доста преди това. Успешна PR стратегия, за да накара хората да дадат шанс на продукта, но дали качествата му са достатъчно добри, за да ги мотивира да продължат да го купуват и препоръчат на приятелите си – ще разберем в днешното ревю 🙂

EX1 Invisiwear foundation (2)

Доколкото ми е известно, в България няма от къде да бъде закупен, но пък онлайн е доста лесно, тъй като в lookfantastic е наличен и то за скромните £12.50.

Опаковка

EX1 Invisiwear foundation (3)

Към шишенцето няма допълнителни екстри като кутийки и апликатори, което за мен е ОК, защото никак не обичам да плащам за излишни неща. Шишенцето е пластмасово и има много красив дизайн, който наистина стои като бижу върху тоалетката, особено за феновете на медния цвят. Флаконът има помпичка, която смея да твърдя е една от най-добрите, които съм ползвала, защото наистина позволява контрол.

EX1 Invisiwear foundation (4)

Друго нещо, което много приятно ме изненада е, че всъщност опаковката е от този вид, при които при всяко използване, дъното се повдига нагоре (представете си го като при рол-он-ите), което позволява да използвате всяка капчица от продукта. Мисля, че трябва някой да въведе тези опаковки за всички течни продукти, би било чудесно.

EX1 Invisiwear foundation (5)

Формула

Като консистенция бих казала, че този фон дьо тен е по-скоро по средата – нито много гъст, нито прекалено течен. Поради някаква причина, имам усещането, че много по-добре се разнася с четка, отколкото с гъбка. Но дори с четка, бих казала, че не е най-лесният за нанасяне продукт, който съм ползвала. Освен това, трябва да се работи доста бързо, защото изсъхва и нещата стават още по-трудни. Покритието е по-скоро средно и не бих казала, че дава много възможност за надграждане. Тоест, с 3 пласта няма да постигнете пълна покривност. Няколко минути след нанасяне придобива много естествен завършек – нито твърде матов, нито прекалено лъщящ и оставя кожата доста суха при допир, т.е. липсва това лепкаво усещане, което много фон дьо тен-и оставят. Трайността не е впечатляваща, но не е и най-лошата, която съм виждала.

Цвят

Цветът, който аз имам е F100 и е най-светлият, който се предлага. За жалост обаче е доста по-тъмен от очакваното, бих казала може би 2 тона по-тъмен от това, което би ми стояло добре (или един тон ако е наистина точно в моя подтон).

По принцип концепцията на тази марка е, че продуктите им са подходящи за хора с жълт и маслинен подтон, но съдейки по моя опит – не бих казала. За мен този фон дьо тен е не просто оранжев, а най-оранжевият, който съм виждала от доста време насам. И повярвайте ми, не мисля така само защото ми е тъмен, просто подтона силно оранжавее. Дотолкова, че трябваше да седна да напиша ревюто и да спра с тестването, защото по улиците взеха да ме бъркат с Доналд Тръмп. 😉

За съжаление, от снимката не се добива достатъчно добра представа за цвета, но все пак исках да ви дам отправна точка с нещо, което можете да видите в нашите дрогерии.

EX1 Invisiwear foundation (6)

Цялостни впечатления

Ще бъда честна с вас – имах много високи очаквания и за жалост, като изключим опаковката, която е най-маловажното възможно нещо, почти никое не се оправда. Покритието е твърде слабо за предпочитанията ми, нанасянето е неравномерно, издръжливостта недостатъчна, а цветът – много далеч от желаното. Като плюсове определено мога да посоча завършека, който е наистина красив, естествен и сияен – идеален за снимки. Много естествено е и усещането при допир. Така че ако намерите цвят, който ви пасва и нямате твърде много за прикриване, мисля, че ще се разберете. Объркана съм много относно факта, че Адел е била с този продукт, защото ако не друго, то не мога да проумея как е носила подобен цвят…. Мистерията на рекламата 😉 Пробвах няколко пъти EX1 смесен с друг фон дьо тен, който да балансира малко нещата откъм цвят и лекота на преливане и мога да кажа, че резултатите са много добри. Въпреки това обаче, считам, че на нашия пазар има не просто сходни, а и далеч по-добри фон дьо тен-и в същата ценова категория, така че обявявам финалния резултат:

Маркетинг 1 – 0 Dessytalks 😦

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Ревю EX1 Invisiwear Liquid Foundation

  1. Хммм, аз съм ОК със средната покривност, но на сравнителния суоч, ФДТ на Лореал изглежда в пъти по-добре 🙂
    Аз засега се целя в ниската покривност, в този смисъл на Лореал стои ли естествено? Нямам опит с ФДТ (срам за бюти блогъра хаха),но до преди няколко месеца ползвах само бб кремове. А преди няколко месеца започнах един н Ейвън, който е доста добро попадение, но искам да дам възможност на някой дрогериен и чета не лоши мнение за този, ама май май е по-покривен? Ужас, адски некомпетентна се чувствам😂 😀

    Liked by 1 person

    1. хахахах изобщо не се чувствай некомпетентна, а по-скоро късметлийка, щом не търсиш покривност 😉 Лореалският е страхотен, но определено е покривен. Може би ще ти хареса Healthy Mix Serum на Буржоа – ниска покривност, стои много естествено, жълт подтон, без да е прекалено, общо взето ми е много любим. Вече не знам коя опаковка по ред ползвам, но мисля, че ще продължа да си го купувам завинаги 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s