Ревю – Makeup Revolution Ultra Contour палитра

Ще ми се да вярвам и упорито се самоубеждавам, че в цялата ми лудост покрай козметиката, има известна доза рационалност (добре де – малка, но това също минава за известна доза). Може би точно там се крие любовта ми към качествени и достъпни продукти, както и наистина високите ми изисквания към марки, които продават нелепо скъпи такива. Именно горното ме отведе до Makeup Revolution, от която вече притежавам няколко продукта (ревю на палитрата Fortune Favours the Brave, можете да прочетете тук). Тази палитра ми беше любезно предоставена за тест и ревю от http://www.parfimo.bg – сайт, който вероятно ви е добре познат с това, че предлага разнообразие от парфюми, но всъщност има и доста интересни марки бяла и декоративна козметика. Ultra Contour Palette можете да видите тук, цената й е около 25лв. Палитрата ми се стори много интересна, защото такъв тип продукти е почти невъзможно да се открият на достъпна цена, така че първоначално подходих с подозрение.

Опаковка

image1

Палитрата идва в картонена кутия. Изработена е от пластмаса, затваря се много добре, включва страхотно огледало (нещо, за което Makeup Revolution заслужават адмирации) и съдържа 8 цвята. Не е добавена четка или друг вид апликатор. Усеща се много стабилна и изглежда добре, но трябва да имате предвид, че пластмасата не е от най-качествените и макар че не е нито лека, нито нестабилна, се драска доста лесно.

Формула

Съдържа 5 (на снимката по-долу – 1,2,5,6,7), много фини и добре пигментирани матови цвята, които се преливат с лекота. И това го казвам напълно отговорно – нанасянето е просто разкошно, не става неравномерно и на петна, не се изтрива по странен начин през деня. Има един цвят, който бих нарекла перлен (3), но не твърде, който също се нанася страхотно. Включени са и два от т.нар. мраморни цвята (4 и 8), които са печени, но те са много различни един от друг. Осем е също много фин и има по-скоро сатенен, много мек завършек. Докато 4 се усеща значително по-твърд, не толкова фин, има доста видими блестящи частици и не се разнася така равномерно, както останалите. На моето лице тези пудри издържат много добре през деня.

Цветове

image5

Под номер 1 и 2 Ultra Contour Palette включва две  светли матови пудри. Аз използвам 1 за да фиксирам коректора под очите. Пробвах и 2, т.нар. бананова пудра, която вече е задължителна част от повечето скулптуриращи палитри, но за пореден път се убедих, че този цвят не работи при мен самостоятелно. В зависимост от фон дьо тен-а и коректора, с които съм, понякога смесвам двете и се получава много добре.

Под номер 3 е страхотен блестящ хайлайт, който стои много добре и на мен лично много ми допада.

Последният цвят от горния ред е бял хайлайт, със значително по-едри блестящи частици. Честно казано, не знам за какво бихте могли да го ползвате. Може би ако обичате наистина видим хайлайт или пък за вътрешния ъгъл на окото, но според мен и за там не става, тъй като самата пудра не е достатъчно фина и не се нанася добре. За мен този цвят е слабото място на палитрата и го намирам за излишен.

На долния ред има три матови контуриращи пудри, които на пръв поглед, може и да ви се сторят много еднакви като цвят, но всъщност не са. Пет е с лек розов подтон (който аз много харесвам в матовите бронзанти), шест е по-скоро с неутрален (може би лееееко студен), а седем е с най-топъл подтон – оранжев (но не твърде). Ако искам да скулптурирам лицето, обикновено използвам шест, но в повечето случи това, което правя е да смеся 5 и 6 и да разнеса като бронзант. Страшно много ми харесва ефектът и ползвам тези две пудри всеки ден.

Последният цвят в палитрата е много мек, по-скоро светъл цвят, но не колкото 3, със сатенен завършек, който според мен би стоял много добре като много дискретен хайлайт или дори леко разнесен с пухкава четка по външния контур на лицето, за да придаде сияен и свеж вид на кожата.

Цялостни впечатления

Както вече споменах, нямах особено високи очаквания към тази палитра, тъй като скулптуриращите продукти в достъпния ценови клас често са разочароващи. Но мога да кажа, че се превърна в една от любимите ми нови придобивки, която перфектно пасва на цвета на кожата ми, идеална е за път и не съм спряла да ползвам от деня, в който я получих. Определено последният цвят от първия ред е доста разочароващ, но всички останали 7 пудри са страхотни, опаковката е много стабилна и страшно удобна заради голямото огледало. Makeup Revolution все повече предизвикват интереса ми и ще продължа да следя марката за всичко ново, което пуска на пазара, което за щастие е доста често.

*Този продукт е PR мостра и ми е изпратен за проба и ревю без никакви ангажименти за позитивна оценка от моя страна. Тази публикация не е спонсорирана. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Ревю – Makeup Revolution Ultra Contour палитра

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s