Мегаревю – Colourpop

Знам, че се позабавих с това ревю, но имаше доста за тестване, а може би вече знаете, че не обичам да пиша прибързани мнения. С продуктите на Colourpop се сдобих около Коледа, но предвид количеството им, а и това, че тогава се посъбраха доста нови придобивки, нещата се проточиха. Ето ги и тях:

image15

За марката

Colourpop е американска марка, известна с това, че предлага изключително качествени и разнообразни продукти на много достъпни цени. Освен това, непрекъснато добавят нови и нови артикули, лимитирани серии, колаборации с популярни влогъри и пр. Също така е важно да се отбележи, че компанията не тества върху животни. За жалост обаче, Colourpop не доставя до Европа, така че ако искате да се сдобиете с някой от техните продукти, ще трябва да използвате услуги като тези на shipito или жокера “обади се на приятел”. 🙂

Опаковките

image1

Опаковките на всички продукти, с изключение на тези от някои лимитирани серии, са изработени от бяла пластмаса и честно казано, като усещане не са особено луксозни. Предвид цените обаче, нямам никакви оплаквания, освен с гилзите на червилата, които малко трудно се въртят. Всичко останало изглежда здраво и стабилно. Сенките, ружовете и хайлайтърите се предлагат само и единствено в индивидуални контейнери, поради естеството на формулата, които да ги предпазват от изсъхване.

Формулата

Формулата е това, което направи марката интригуваща и в последствие известна – визирам продукти като сенки, ружове, хайлайтъри. Общо взето, сигурна съм, че сте изчели и чували много и на мен страшно ми се искаше да изляза от клишето и да се опитам да ви обясня формулата така, че наистина да си я представите. Не знам дали ще успея. Всъщност, това е или много тънка и фина кремообразна формула, или много мазна прахообразна. Не мога да преценя, но като поизсъхнат матовите продукти силно наподобяват пластелин 🙂 Това с пластелина го казвам напълно сериозно – най-близкото, до което бих могла да ги оприлича. Аз лично, третирам продуктите като кремообразни. Основният недостатък на тази формула е, че е доста неустойчива. В моята пратка имаше 4 повредени кремообразни продукта от общо 11, което е притеснително голям процент. Някои бяха само напукани, други се бяха отделили от металния контейнер и се бяха залепили за капака, а трети – предишните две плюс това, че бяха с доста намален размер и поизсъхнали. Винаги затваряйте продуктите плътно, за да намалите риска от точно такива фалове. Персоналното ми разочарование пък дойде от там, че явно има нещо в състава, към което съм алергична и за жалост при употребата на доста от продуктите както за очи, така и  за устни, усещам дискомфорт. Не е нещо непоносимо, но определено присъства.

image2

Сенки

image4464image27

Сенките са изключително пигментирани, наистина изключително! Използвам ги предимно върху подвижния клепач и нанасям с пръст, но това става с такава лекота, че дори няма да ви залипсва четката. Установих, че така се постигат най-добри резултати. Предлагат невероятен блясък, който ви спестява тревогите от поставянето на брокат, пигменти или блестящи сенки – остава си на клепача и не мърда от там. Бих ви препоръчала да си спестите матовите сенки. Не, че не са хубави, но има толкова качествени матови прахообразни сенки, над които няма да е нужно да бдите, че за мен тези не си струва усилията, тъй като преливането не е най-силната им страна. Ако обаче сте фенове на блясъка – ще се влюбите!

Ружове

image4581image26

Ружовете са страхотни, а формулата им изключително много наподобява пластелин. Ако до момента ви е било страх да изпробвате кремообразен руж, това е вашият безболезнен преход. Аз използвам stippling четка и нанасянето е много лесно. Двата цвята, на които съм се спряла – Between the sheets и Birthday Suit, се оказаха перфектни за моята кожа и стоят много естествено и свежо. Ако ще взимате само един, горещо препоръчвам Between the sheets – според мен този цвят е универсален – нито твърде розов, нито прекалено оранжев, и би стоял добре на всеки подтон кожа.

Хайлайтъри

image4662image25

Хайлайтърите са моят тотален фаворит. За мен си заслужават на 100% по отношение на формулата – много нежна, мазна формула, при нея липсва асоциацията с пластелин, по-скоро приличат на много фини мазни продукти. Цветовете вече са въпрос на предпочитание. Моят любимец е Smokin’ Whistles, който е перфектен, защото може да се постави леко и да придаде дискретен блясък, може и да се нанесе по-плътно за по-силен строубинг ефект. Не е нито много тъмен, нито много светъл – идеалната среда. Най-големият хит е Wisp, но за мен е малко тъмен, предоплагам, че лятото с малко тен би стоял страшно красиво, макар че и сега си го нося, стига да съм в подходящото настроение. Третият цвят, който взех – Monster се оказа разочарование. Както може би виждате и от снимката – блясък няма много, но пък има изобилие от твърде розови частици, които стоят много неестествено. Може би ако сте с по-розов подтон, биха паснали по-добре, но само може би.

Червила

image4429image29

Червилата също са много добри, но  имайте предвид, че са доста плътни, така че ако харесвате по-лека формула, може и да не ви допаднат. Определено се усещат на устните, а и като добавка имат аромат, който понякога може да бъде малко дразнещ, честно казано. Засега имам само тъмни цветове, но много ми се иска да си поръчам по-светли, както и такива от другите им формули, за да ги изпробвам. Мисля, че няма да остана разочарована.

Моливи

image24)image28

Молив за очи – много пигментиран, мек и доста издръжлив. За жалост обаче, както вече споменах, ми причинява дискомфорт, който е по-голям от този при сенките, защото го нанасям във водната линия. Поради тази причина не бих взела втори, макар да е възможно друг цвят да няма този ефект, но не бих рискувала.

Молив за устни – искам ги всичките! Много съм щастлива, че взех точно Brink, защото е от тези цветове, които се съчетават с всичко и е толкова лек и кремообразен… Обожавам го!

Цялостни впечатления

Ще трябва да си призная, че съм със смесени чувства към марката. Очакванията ми бяха изключително високи, предвид култовия статус на повечето от продуктите им. Първото, което наистина ме разколеба беше това, че получих толкова много от продуктите повредени. Това ми говори, че ще трябва да отделям специално внимание на новите си придобивки и да ги обгрижвам, за да мога да им се радвам по-дълго време, което аз не обичам да правя. Харесвам колекцията си, но предпочитам тя да служи на мен, отколкото аз на нея. Вторият голям удар за мен беше, когато се оказа, че съм алергична към някои от продуктите. Общо взето от някои от червилата ме сърбят устните, а от молива за очи и някои сенки – очите. Не е нещо, което да ме накара да не ги нося, но ще излъжа ако кажа, че не беше разочарование. До тук с минусите, обаче. Това, че компанията предлага толкова голямо разнообразие от продукти, цветове и формули, както и някои наистина добри попадения като хайлайтърите, моливите за устни и блестящите сенки, до голяма степен оправдават огромната любов, която марката получава. Както всяка друга, Colourpop има своите попадения и недоразумения, но имате ли възможност да изпробвате нещо от тях, горещо ви препоръчвам да го направите.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Мегаревю – Colourpop

    1. Честно казано, няма много смисъл, защото те са поръчвани до канадски адрес, а да си взема от Канада новите продукти, които евентуално биха ми пратили, ще ми излезе повече от самите продукти 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s