Ревю Dr Jart+ Ceramidin Liquid

Днес мисля да спретна едно бързо ревю, което отдавна е в списъка на чакащите. Не, този път не е за палитра, но пък е за нещо също толкова любимо – корейска козметика 🙂

Какво представлява

Това е изключително силно хидратиращ серум, който обаче може да се използва и като лосион, заместващ крема за лице за по-нормална към комбинирана/мазна кожа. Целта му е да подсили защитната бариера на кожата и да я предпази от загуба на вода, посредством съдържащите се в него серамиди. За да си представите как точно става това, ще ви кажа, че серамидите са част от семейството на липидите, които пък имат ролята да “спояват” кератиноцитите – клетките, изграждащи най-външния слой на кожата или така наречения защитен или още липиден слой.

Може да бъде намерен в икзлючително голям ценови диапазон, но моят е закупен от  www.stylekorean.com за около $22 + доставка около $9.

Какво съдържа

Някои от интересните съставки са:

-Ceramide 3 – осигурява дълготрайна хидратация
-Licorice Root Extract – успокоява кожата и предотвратява зачервявания
-Portulaca Oleracea and Aloe Vera – успкоява и хидратира
-Panthenol – облекчава и омекотява

Съставките, посочени в cosdna като евентуално проблемни са Cetearyl Alcohol (мастен алкохол), Dimethicone (силикон), Glyceryl Stearate SE (лубрикант) и Squalane (лубрикант), но индексите са ниски. Аз лично до момента не съм имала абсолютно никакъв проблем и никаква негативна реакция, а съм с чувствителна проблемна кожа. Това, разбира се, не значи, че всеки е застрахован, но бих казала, че продуктът е много нежен.

Не съдържа парабени, сулфати и фталати.

Опаковка

image3 (2)image2 (1)

Лосионът идва в пластмасово шишенце от 150 мл с изключително семпъл дизайн, напомнящ този на лекарство. Това, разбира се едва ли е случайно, имайки предвид името на компанията. Както виждате от снимката, няма дозатор или помпичка. Гърлото на бутилката е стеснено, така че течността се отсипва само, когато стиснете опаковката.

Консистенция

image1 (1)

Формулата е много течна и дори бих казала хлъзгава. При нанасяне попива много бързо, като първоначално оставя лек лепкав филм. След няколко минути обаче той напълно изчезва и единственото, което се усеща е мека и много добре изпълнена и хидратирана кожа. Не оставя мазен филм, не прави грима хлъзгав. Всъщност това е любимият ми овлажнител за лице, който ползвам преди да се гримирам.

Употреба

Производителя препоръчва да се ползва като серум, след което да се нанася крем, но за моите лични нужди, това е перфектният хидратиращ лосион за през деня. Ползвам го ежедневно без изключения и страшно много ми харесва това, че няколко минути след нанасяне буквално не се усеща, че върху кожата има продукт. Въпреки това, откакто го ползвам, не съм имала сухи и лющещи се участъци по кожата – нещо, с което съм се сблъсквала предишни години през зимните месеци.

Цялостни впечатления

Любовта ми към този лосион е голяма. За мен това е перфектният универсален продукт – ако сте със суха кожа е много добър като серум, над който да нанасяте крема си, за комбинирана към мазна кожа е идеалният лек ежедневен овлажняващ лосион. По никакъв начин не дразни кожата ми, изключително лесен за употреба, лек, невидим, но много ефикасен, този лосион се нарежда сред топ фаворитите ми от категорията. Още един плюс е огромното количество, така че дори цената да не е твърде ниска, особено за корейския пазар, количеството и качеството определено я оправдават.Бих го поръчала отново и със сигурност бих го подарила на свои близки и от двата пола, всеки има нужда от добър овлажняващ продукт.

В публикацията реферирам към сайтове, за които можете да прочетете повече в Корейска козметика – как и от къде да поръчваме

Можете да намерите за полезна и тази публикация: Речник на корейската козметика

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s