Ревю Kat Von D Shade + Light Eye Contour палитра

След дълги колебания дали да пускам това ревю, ето, че все пак се появява на бял свят. Знам, че вече прекалявам с палитрите, но се надявам да ме разберете – моето е болестно състояние и още няма лек за него 😉 Без повече излишни приказки, да се залавяме за работа… ъъм така де, разбрахте ме 😉

image2 (1)

Официално, палитрата е достъпна единствено в Sephora US и Канада, като в американския сайт цената й е $46, можете да я видите тук. Като цяло, поръчката от американската Sephora е доста трудна – най-добре е да се поръча до UK и от там да ползвате превозвач. Аз не съм изпробвала този метод, защото палитрата ми беше донесена от моя близка. Разбира се, винаги остават на разположение добрите стари Amazon и Ebay, където обаче цената е около £46 + доставката.

Опаковка

image1 (1)

Палитрата пристига в картонена кутия, на гърба на която можете да видите цветовете и съответстващите им имена. Освен това, вътре е добавена листовка с предложения и подробни инструкции за визии, които бихте могли да постигнете с палитрата. Включени са 12 цвята, като са разделени на своеобразни квартети – неутрален, студен и топъл.

image4

Самата палитра е изработена от познатия ни вече картон, включва и огледало, но няма добавени четка/апликатор/молив или друго. Дизайнът е разкошен, но не мисля, че някой очаква по-малко от Kat Von D. На гърба на самата палитра отново са изписани имената на цветовете, което е удобно, защото не фигурират вътре, а картонената кутия в повечето случаи заминава в коша.

image7image8image9

Формула

Формулата много ми допада. Ако сложим Lorac в единия край на спектъра като изключително меки и прашливи сенки, а да кажем Too Faced в другия край, то тези ще са някъде по средата, даже бих казала по-скоро откъм страната на Too Faced. При отнемане на продукт с четката, ще забележите леко разпрашаване, но нищо драстично, така че няма да изгубите половината от материала на вятъра. Няма ронене под очите дори при черното. Пигментацията е ненадмината, но имайте предвид, че това понякога може дори леко да затрудни преливането. Издръжливостта е изключителна – дори след часове носене без никаква основа, дори коректор, сенките не мърдат и не се събират в сгъвката. Общо взето – формула мечта!

Цветове

image5

Както вече казах, палитрата включва 12 цвята прахообразни сенки, които са разделени на четворки, спрямо преобладаващия подтон – неутрален, студен и топъл, като разбира се, вариациите пресичащи това условно деление са безброй. Истината е, че рядко имам палитри, които използвам на 100% и тази прави сериозна заявка да заеме челно място, с единственото изключение – белият цвят в средната четворка, който не съм използвала до момента. Разнообразието е страхотно, посредством палитрата могат да се създават изключително красиви матови визии, а тоновете вътре биха могли да допълнят почти всеки блестящ грим – дневен и вечерен. Като цяло, топлият квартет (най в дясно) е най-големият хит сред влогърите и блогърите, но това, което за мен беше приятна изненада се оказа четворката в средата. Ровейки из колекцията си, не открих други толкова перфектни студени сенки, които да не са твърде сиви.

Цялостни впечатления

Не бих могла да бъда по-доволна от тази палитра. Подбора на цветовете, голямото разнообразие от подтонове, удобното разделяне на четворки, компактната опаковка, невероятната дълготрайност на формулата, всички те заслужават най-висока оценка. Ползвам палитрата ежедневно и всеки път за мен е истинско удоволствие. Горещо я препоръчвам на феновете на матовите и/или неутралните визии, но и не само. Ако поради някаква причина до момента сте се колебали дали да се сдобиете с тази палитра, мога да ви кажа само едно – действайте! 🙂

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s