#dessytalksfulldetox седмица 4 – финал!

Иииииии край! Приключи предизвикателството за месец януари и смело мога да заявя – успешно. Дали беше лесно – не. Дали останах в правия път всички 4 седмици – не съвсем. Но въпреки малките отклонения, мога да кажа, че постигнах доста добри резултати. Ще ги обобщя така:

  • започнах да ям повече плодове, зеленчуци и ядки;
  • с времето все по-малко мисля за шоколад, което определям като голяма лична победа. Преди това изяждах такива количества, че сигурно малцина от вас ще ми повярват. В момента, вече 3 дни след края на предизвикателството, все още не съм хапвала. Чувствам се както, когато отказах цигарите – знам, че ако сега се изкуша, не след дълго вече ще съм на обичайната доза, така че стискайте палци да удържа фронта.
  • учудващо добре ми се отрази и некупуването, защото спря омагьосания кръг на импулсивните покупки. Миналия ден минах през Sephora, Lilly и DM и си взех само спирала, черен молив и мицеларна вода и то защото наистина имах нужда от тях. Направо се гордея със себе си 🙂

Най-важното, което открих е, че съм станала много по-малко критична към себе си и съм страшно щастлива от този факт. Все пак, целта на всичко това е в крайна сметка да се чувстваме добре, а ако нашите режим, диета, тренировка са свързани с непрестанни упреци, вина, неудовлетвореност, тогава мисията ни е обречена на провал от самото начало. Мисля, че това е най-важният урок, който получих по време на #dessytalksfulldetox.

Доволна съм, че направих този разтоварващ месец. Не бих продължила с чак толкова стриктен режим, не и докато съм в майчинство и спя по 6 часа на пресекулки. А и човек има нужда от малките удоволствия – чаша вино, парченце торта или ново червило, стига да може да се придържа към някакъв разумен баланс.

Горещо благодаря на всички, които се включиха или поне направиха опит, а ето и какво има да сподели Теди от Panda’s Makeup за този отминал месец:

Е, измина първият месец на новата година – месец белязан от обещания, заричания, клетви и всичко това от нас самите към нас самите. Дали беше успешен за мен? Може би от части.

Имах наистина огромното желание през Януари да сложа едно ново начало във всеки аспект, към който имам забележки, но … не успях. Не успях да започна да пия по много вода, не успях да подновя спортните си занимания, не успях да започна да приемам повече плодове и зеленчуци …

Но пък успях да направя други неща – да не посещавам дрогериите, да не ям боклуци, да не умра без ново червило и да си намеря нов „аспект“,който да опитам да направя добър още от самото начало 🙂

И Февруари е пред нас – има неща, които не се правят само през Януари или само по празници, така че защо пък цялата 2016-та да не мине под надслова „детокс“? Нека сами изберем направлението, което усещаме нужда да детоксираме. И да продължаваме малко по малко към перфектното ни, изчистено АЗ 🙂

Ако имате идеи за нови предизвикателства или рубрики, очаквам ви в коментарите тук или на Facebook страницата на блога.

Седмица 1

Седмица 2

Седмица 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s