Ревю PUR Cosmetics Soul Mattes палитра сенки за очи

За мнозина от вас тази палитра може да изглежда скучна и безинтересна на пръв поглед и да ви изненада ентусиазмът ми относно нея, но само почакайте да ви разкажа и ще разберете защо това е така.

image6

Поръчах палитрата от beautybay.com за цена от €19.10, но имайте предвид, че използвах намалението за Black Friday, така че обичайно може да се намери за малко по-голяма сума.

Опаковка

image4image1

Палитрата пристига в красива и интересна картонена кутийка, която, признавам си, още не съм изхвърлила, намирам я за много симпатична. Самите сенки са в метална кутия (сходна на шоколадовата серия на Too Faced), която има много удобно затваряне с бутонче и доста добър размер огледало, което може да обхване двете очи без проблем. Освен това, капакът не пада назад и не е нужно да го подпирате, за да използвате огледалото. Включена е и четка, която се оказа приятна изненада. Не просто е хубава, но и може да изпълнява няколко роли. Плоска е и е чудесна за нанасяне на цвят, но в същото време е и някак пухкава и може да служи за преливане. Да, вярно, може би няма да е най-прецизното, но ако сте някъде на път или нямате под ръка хубави четки, ще ви свърши съвсем добра работа. Имената на цветовете са изписани на гърба на палитрата.

image5

Формула

Всички осем цвята са матови и доста пигментирани. На допир се усещат по-сухи, но се нанасят и преливат с лекота. Петият по ред от ляво надясно – Alter Ego е малко неравен, но единствено при суочване с пръст, нанесен с четка на окото се разнася равномерно и плътно – разкош! Разпрашаването и роненето са минимални. Сенките имат много добра трайност и поне при мен не се събират в сгъвката на клепача. Все пак, препоръчвам да ги носите върху база, ако искате още по-голяма трайност или имате по-мазни клепачи.

Цветове

Pur Matte Coloursimage1 (2)

Цветовете в Soul Mattes са неутрални, като може би най-топлият сред тях е BFF, а най-студеният – Sweetheart. Има разнообразие от светли до тъмни тонове, включително и такъв, идеален за основа и хайлайт под веждата – Companion. BFF пък е перфектен за сгъвката и над нея, за затопляне на цялостната визия, когато ползвате по-студени тонове. Ако искате по-опушен грим – Alter Ego и Sidekick ще ви свършат работа. Няма включени черно или по-ярки тонове.

Цялостни впечатления

Макар и на пръв поглед тази палитра да изглежда не особено вълнуваща, я намирам за страхотен продукт, който до момента ползвам почти ежедневно. Това е един от тези помощници, които са нужни при почти всеки грим. Освен идеална за почитателите на матовите сенки или на включените тонове, Soul Mattes е подходяща и за любителите на единичните или кремообразните сенки. Разнообразието от цветове позволява да се придаде завършеност на почти всяка визия с блестящ клепач. Като добавя към списъка и тези палитри, които не включват необходимите матови цветове, мисля, че съвсем мога да оправдая присъствието на Soul Mattes  в колекцията си. Опаковката е голям плюс, защото е много здрава, стабилна и удобна, а четката – напълно използваема. Непрекъснато ползвам Companion, Adore и Bff, много харесвам и Alter Ego и Sidekick. Щеше да е хубаво ако бяха включили поне един много тъмен цвят, така че това мога да определя като минус. Въпреки него, бих казала, че качеството, разнообразието на цветовете и широкото приложение, си заслужават парите.

След Eye polish сенките, тази палитра затвърди добрите ми впечатления от PUR Cosmetics, така че ще продължа да ги наблюдавам, дано да продължат в тази посока.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Ревю PUR Cosmetics Soul Mattes палитра сенки за очи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s