Ревю PUR Cosmetics Eye Polish

От известно време ви споменавам за тези продукти и най-накрая идва и ревюто за тях.

image9

Ако се чудите каква е тази марка и от къде се взе, ще ви кажа, че това всъщност е преименуваната PUR Minerals. Поръчах сенките от beautybay.com и платих по €11.90 за всяка, но имайте предвид , че това беше намалената цена за Black Friday. Предлагат се в общо 6 цвята, от които тук ще видите 4.

Опаковка

(За съжаление, след промени в платформата, в момента не може да се клика директно върху снимките, но можете да ги отворите на цял екран с десен бутон/отваряне на изображението в нов раздел (open the image in a new tab))

image1

Всяко бурканче е опаковано в индивидуална кутия, в която има включена малка брошура за различните начини на употреба на продукта, както и силиконов апликатор, който противно на очакванията ми, се оказа не просто удобен, но и доста необходим при нанасяне, най-вече за вътрешния ъгъл на окото.

image5image6

Всяко бурканче има нещо като мембрана, през която пропуска продукта и можете да отнемете от него много лесно, с лек натиск с пръста или с апликатора.

image7

Формула

Това са кремообразни сенки, които съм на косъм да нарека течни. Всъщност, имат консистенцията точно на лак за нокти, така че името им пасва перфектно. Препоръчвам ви да разклащате бурканчето преди употреба, така достатъчно от продукта ще се събира на мембраната. Освен това, най-светлият цвят Satin има тенденция леко да се разделя. При допир са много фини, не се разтичат и дават достатъчно време за нанасяне преди да изсъхнат. След изсъхване не настъпва никакъв дискомфорт, няма напукване, ронене и пр. Най-впечатляващото е, че блясъкът им се запазва еднакво интензивен и докато са мокри, и след като изсъхнат. Във всички цветове има брокатни частици, като обаче са различно видими при различните цветове. Има лек трансфер на блясъка в сгъвката на клепача.  Трайността не е завидна, не може да се сравнява с Color Tattoo на Maybelline например, но на моите клепачи издържат около 5 часа без база. За едно нанасяне е необходимо изключително малко количество, дори не мога да си представя как би могло да се изхаби цялото бурканче.

На опаковката е описано, че тези сенки могат да се използват по три различни начина – самостоятелно, като основа за други сенки или върху вече нанесени сенки.

Цветове

Caviar

Това е най-тъмният от всички цветове и представлява черна основа със златен брокат. На определена светлина изглежда по-тъмно, почти маслиново зелено, а на по-ярка и директна изпъква златното и всички частици блестят много забележимо. От всички четири цвята, които имам, този е с най-ярък, едър и забележим брокат.

image10image11image12

 

Silk

Silk е много красиво медно, което на определена светлина отива към розово злато. Също като Caviar, има много забележими блестящи частици, но тук са в сребристо (малко е трудно да се прецени, така че може и да са в друг много светъл цвят). Трябва да се има предвид, че точно този цвят, поради някаква причина, подчертава фините линии по клепачите и ако имате такъв проблем, бих ви препоръчала да не се спирате точно на него.

image18image19image20

 

Velvet

Това е аметистово лилаво и въпреки, че на определена светлина се забелязва брокат, блясъкът не може да се сравнява с този на Caviar и Silk, така че кадифеното име определено не е избрано случайно. От цветовете, които имам, за мен този е най-безинтересният и неуникален от всички – и като цвят и като завършек.

image13image14image15

Satin

Както обичам да правя, оставих най-хубавото за най-накрая. Satin е нежно светло розово с невероятен сатенен завършек. Прави клепача да изглежда много гладък и създава изключително озарена визия. Както при Velvet, блестящите частици не са толкова силно забележими, дори бих казала, че на дневна светлина по-скоро не се виждат. Стои страхотно както върху целия клепач, така и върху вътрешната половина или дори само върху вътрешния ъгъл на окото.

image16image17image1 (2)

Така изглеждат цветовете на ярко изкуствено осветление (доколкото това може да се заснеме с телефон)

image1 (3)

Цялостни впечатления

Изключително много харесвам тези сенки и тяхната формула. Обичам продукти, които мога да нанасям с пръсти и не изискват твърде много време и усилия. Намирам цената за приемлива, но с уговорката, че според мен не всеки от цветовете си заслужава. Ако сте почитатели на по-драматичния грим, Caviar ще ви допадне – дава възможност за толкова много блясък без тонове брокат, изпадал под очите, определено е рядкост. Но ако сте от хората, които предпочитат по-неутрална визия или пък бихте дали толкова пари за един цвят, само ако ще го ползвате често, то с две ръце ви препоръчвам Satin. Откакто го имам, трудно посягам към други цветове за вътрешната половина на клепача. Единственото, което към момента виждам като недостатък е трайността – искаше ми се да е с няколко часа по-голяма. Въпреки това, цялостната ми оценка е отлична и съм много приятно изненадана от марката. Очаквайте съвсем скоро ревю на още един продукт на PUR Cosmetics.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Ревю PUR Cosmetics Eye Polish

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s