#dessytalksfulldetox седмица 1

Тези от вас, които следят страницата във Facebook и Instagram, вече знаят, за инициативата #dessytalksfulldetox, а именно целият месец януари да бъде без рафинирана захар, глутен, пържени храни, алкохол и без покупки със съмнителна необходимост 🙂 Бонус е, че Теди от Panda’s makeup самоотвержено се хвърли с главата напред и се съгласи да се включи, а за моя голяма радост някои от вас също приеха предизвикателството и вече една седмица се подлагат на определени лишения в името на възвишена кауза 😀 😉  Иска ми се съвсем накратко да ви разкажа за наблюденията ми през първата седмица, защото мисля, че биха били полезни на всеки, който участва или всеки, който планира да започва някакъв хранителен режим.

  1. Мотивация, мотивация и пак мотивация. Не е лесно, даже никак, особено ако като мен сте пристрастени към шоколадови изделия. Всеки ден между 15 и 18 часа е най-голямото ми предизвикателство, така че мотивацията е от особено значение, за да ме предпазва от залитания.
  2. Подготовка – ако работите или учите, вероятно прекарвате по-голямата част от деня навън и имате достъп до много и различни видове храна. Ако обаче поради някакви причини по-голямата част от деня ви е вкъщи, то ще е нужно да се подготвите. Аз се хвърлих доста необмислено и мога да кажа, че първата седмица беше не толкова режим, колкото някаква форма на гладуване, което е абсолютно непрепоръчително и изобщо не е целта на #dessytalksfulldetox. Повече плодове и зеленчуци, ядки и сушени плодове, както и някакви предварителни идеи за рецепти, които пасват на режима, биха били от голяма полза.
  3. Абстиненция – не се шегувам, хора, никак даже. През последните месеци консумирах такива количества шоколад, че наистина в момента съм в нещо като абстиненция. С това си обяснявам и мигрената през последните няколко дни, но е възможно и да няма никаква връзка между двете.
  4. Изкушенията – ходих веднъж до един МОЛ и подминах Sephora, Lilly и DM като малки гари. Гордея се със себе си, наистина! Но повече не съм ходила. Все пак не съм мазохист 🙂 Сайтовете засега са ми по-трудни, но няма да се дам без бой 🙂
  5. Разнообразие – установих, че съм склонна ако веднъж открия нещо, което ми харесва и е в унисон с диетата, да го ям докато свят светува, така че следващата седмица ще се опитам да наблегна на разнообразието.
  6. Промените – засега не мога да кажа, че наблюдавам някакви видими промени върху настроението, енергията, съня или цялостното си физическо състояние с изключение на това, че кожата ми изглежда много добре. Не мога да твърдя със 100% сигурност, че именно това е причината, тъй като ми се струва малко рано за такива резултати, но все пак споделям наблюденията си.

Ако ви е любопитно как Теди е преминала през първата седмица, можете да прочетете по-надолу:

Нали знаете как след Новогодишните празници всички се чувстваме подути и дебели и как започват да валят обещания и завещания за след 2-ри, 3-ти, а тази година – 4-ти януари?

Е, тъй като лично аз до 4-ти вече бях, меко казано, ударила дъното и копаех дупка под него, с удоволствие се присъединих към Деси в нейния #dessytalksfulldetox. 

Поканихме и вас, не сме егоисти хора :)))

Деси помоли да споделя как се чувствам една седмица без сладко, глутен и покупки на козметика. Аз съм човек, който е пристрастен към захарта и ми е много трудно да се отърся от тази зависимост, която, повярвайте ми, само който не я е усещал, не знае колко е силна.

Знаете, че рафинираната захар е нищо повече от бавна и сигурна отрова, а на мен ми се отразява катастрофално – ужасна кожа, подуто лице, задържане на течности … Но малко по малко подуването започва да върви към рамките си и поне вече не ми излизат всеки ден от онези ужасни подкожни пъпки …

Не подценявайте диетата без глутен – това е много силен коз в един режим, бъдете сигурни. Тестените продукти причиняват не по-малко вреди от сладкишите и съсипват кожата с голяма сила. Аз лично съм си правила експерименти – без никаква захар и сладко, но без ограничения в останалите храни. Лицето ми си седеше все така ужасно.

И още нещо – вода!!! Опитвам се отново да пия по 2 литра минимум на ден, все още не ми се получава, но е въпрос на време да вляза в релси.

Със спирането на покупките нямам ниииикакви проблеми, но това е само защото от съвсем скоро правя нещо ново и много вълнуващо, което поглъща мислите и енергията ми и което надявам се да мога да споделя и с вас след време.

Продължаваме пълен напред с #dessytalksfulldetox! 🙂

One thought on “#dessytalksfulldetox седмица 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s