Любими продукти за 2015-та година – Бяла козметика

Знаете, че грижата за кожата ми е слабост и нямаше как да пропусна тази категория. Както и при гримовете, през 2015-та изпробвах много продукти и повечето бяха доста добри. Тук не съм включила всичко, което ми е харесало, разбира се, а се спрях на тези, които се откроиха и които без колебания бих поръчала повторно.

Почистване на кожата

image1

Oskia Renaisance Cleansing gel – това гел-олио е великолепно. За пръв път ми се случва да видя резултати буквално

след първото ползване и то на почистващо средство. Кожата е невероятно гладка след употребата му, мека и хидратирана. Цената е висока, безспорно, така че продължавам да му търся по-достъпен заместник, но докато намеря такъв, оставам с него.

Активна грижа

image2

Cosrx AHA Whitehead power liquid и BHA Blackhead power liquid– никак не е лесно да се намерят алфа-хидрокси и бета-хидрокси киселини на достъпна цена. Cosrx е корейска компания, която произвежда много качествени и едновременно с това достъпни продукти. Много съм доволна и от двете киселини, особено съм впечатлена от BHA и горещо я препоръчвам на всеки, който има проблеми с черните точки.

Хидратиране

image3

Dr. Jart+ Ceramidin Liquid – оставаме на вълна корейска козметика с този хидратиращ лосион. Има течна консистенция, попива много бързо в кожата и въпреки леката формула е доста хидратиращ. Освен това се държи много добре под грим. Да не забравяме и че съдържа серамиди – изключително важни липиди за епидермиса.

Маски за лице

image4

Тези три попадения станаха любимците ми на годината. Използвам ги в тази комбинация и в точно тази последователност:

Peter Thomas Roth Pumpkin Еnzyme Мask (ревю) – тази маска ексфолира дълбоко и обновява кожата, също така е перфектна за изглаждане на повърхността, ако при допир лицето се усеща грапаво и неравно.

REN Clarimatte Invisible Pores Detox Mask – страхотна почистваща маска с глина, перфектна за чувствителна и/или за суха кожа. Почиства порите, изравнява тена на лицето, но не отнема цялата му влага, кожата след това не опъва и няма усещане за дискомфорт.

Glamglow Thirsty Мud – с тази маска обикновено завършвам процедурата, защото много добре успокоява и хидратира кожата. Комбинацията от охлаждане и разкошен аромат действа страшно релаксиращо.

image1 (2)

Бях забравила да снимам още едно любимо откритие от корейския пазар, а именно Tomatox на Tonymoly – маска, която вече редовно поръчвам и за няколко мои приятелки, на които бях дала мостри, за да я пробват. Също както маската на REN, тази почиства порите и избистря тена на лицето, без да изсушава кожата прекомерно. Харесва ми, че се продава и като индивидуални дозички, и в стандартна голяма опаковка, защото честно казано, когато пътувам не ми се носи огромна кутия или туба с маска за лице.

С това се сбогувам с 2015-та и се надявам 2016-та да е още по-интересна и вълнуваща. Кои бяха вашите попадения на годината?

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s