Ревю палитра NYX Butt Naked – Underneath It All

Тези от вас, които хвърлят по едно око на профилите ми във Facebook и Instagram, знаят че тази палитра пристигна съвсем наскоро. Оттогава насам обаче, усърдно се заех да изпробвам продуктите, така че това ще е нещо между ревю и първи впечатления.

Най-новата и трета по ред палитра на NYX от поредицата Butt Naked, излезе съвсем наскоро в Щатите и получава доста добри отзиви сред влогърите, макар че не бих казала, че се превърна в някакъв хит, поне засега. Това отчасти е разбираемо, защото бълването на палитри и всякакви комплекти от козметичната индустрия в дните предшестващи Коледа е пренасищащо, а NYX не е смятана за една от най-атрактивните марки (в сравнение с Urban Decay, Too Faced, Kat Von D, Tarte и пр.). Интересното е, че от всички излезли по празниците палитри (макар че тази вероятно е перманентна), единствено две бяха тези, за които си помислих, че просто трябва да имам – Mi vida loca на Kat Von D и тази. Знам, че вероятно ви е странно и ще се изненадате колко труд положих, за да се сдобия с тази, защото към момента не можах да я намеря на европейския пазар. Поръчах я от официалния американски сайт на марката и използвах услугите на www.shipito.com, за доставката до България. Самата палитра струва $25 на www.nyxcosmetics.com. Платих за доставка доста – $17.64 (което включва и застраховка), така че не ми излезе никак евтино. Но честна дума, отдавна не се бях влюбвала в нещо от пръв поглед. Сигурно вече сте много озадачени защо толкова усилия за палитра на NYX, така че нека да започваме с ревюто и надявам се, ще намерите отговора.

Опаковка

image1

Палитрата е изработена от пластмаса (нещо, което имам чувството, че все по-рядко се среща, за сметка на картона) и се усеща много тежка и стабилна, дори бих казала луксозна (вероятно и заради това доставката ми струваше толкова). Има разкошно голямо огледало, разположено на целия капак, без да е изгубено излишно пространство и това, което смятам за огромен плюс – капакът стои изправен, тоест няма да ви се налага да се чудите на какво да го подпирате, докато се гримирате.

image4 (2)

image6 (1)

image4

Продуктите са разположени на две нива – горното е отредено на сенките за очи – 15 на брой, а долното – на ружовете, които са 4 и хайлайтърите – цели 3. Долното ниво се изважда с плъзване, но се заключва с щракване при прибрано положение, така че няма да се безпокоите, че ще ви играе напред-назад (нещо, което сигурна съм е дразнещо за всички).

image5

Включени са два апликатора с гъбка, които едва ли много хора ползват. Но аз трябва да ви призная, че ако трябва да избирам между гадна четка (от онези с много твърдите, лъскави и дебели влакна) и такъв апликатор, с две ръце избирам апликатора. Определено може да послужи за нанасяне на цвят върху подвижния клепач или върху линията на долните мигли, за хайлайтър във вътрешния ъгъл на окото или под веждите.

Формула

image4 (1)

image5 (1).jpg

Започвам първо със сенките. Както често се случва, наблюдава се известно вариране в качеството на различните цветове, но цялостното усещане е за меки, гладки, фини сенки. При отнемане от продукта с четка има минимално, почти никакво разпрашаване, но при някои цветове има известно ронене под окото, особено ако не се внимава при нанасянето. В никакъв случай обаче, не е нещо драматично. Впечатлена съм от пигментацията и цялостното качество на матовите сенки. Много, много добри – преливат се с лекота, много силно пигментирани, страхотни! За сметка на тях, блестящите определено не впечатляват особено, дори бих казала, че са доста посредствени. За всички цветове препоръчвам да ги носите върху база, дори това да е просто коректор, защото не залепват добре върху кожата (или поне върху моята, имам доста суха зона около очите).

image8

В палитрата са включени 7 матови цвята (1,6,7,8,12,14,15), два са матова основа с блестящи частици (5, 13), един пресован пигмент (2 – макар че аз лично не виждам никаква разлика между него и останалите, по-скоро виждам, но не е в негова полза), един е със сатенен завършек (9), два с металически блясък (4,10) и два са шимър (3,11). Както вече казах матовите са на ниво, включително и тези с блестящи частици, нямам никакви забележки. Абсолютен разкош е 10 – много силно пигментиран и силно блестящ. Най-слабо се представят 2 и 3. Като бих казала, че 3 е направо незабележим. Може би трябва да го пробвам с MAC Fix+. За жалост, 4 и 11 също спадат към по-посредствените, но се работи с тях, така че не ми създават прекалени трудности.

image1 (2)

Ружовете са много пигментирани и нежни на допир, ако сте с по-светла кожа, трябва да внимавате, защото лесно може да се прекали. Това от друга страна означава, че ще изкарат много дълго време (не че съм си представяла как ги изхабявам някога де). Добрата новина (поне за мен) е, че три от тях са матови, само единият (3) е блестящ.

Хайлайтърите са със същата мека и нежна формула и са много пигментирани. Не се ронят, не се разпрашават, доста “мазни” са като усещане при допир.

Цветове

Да си дойдем на думата. Опаковката и формулата са добри, но ако цветовете са безинтересни, все тая. Не обичам палитри, в които има 10 цвята, а накрая както и да ги комбинираш, каквото и да опитваш, все излиза една и съща визия.

Сенки

image2 (2)

image3 (2)

image4 (2)

Много добра комбинация от топли и студени, неутрални и цветни, блестящи и матови сенки. Липсват матово черно и матово бяло, но тъй като аз много рядко прибягвам към тях, нямам никакъв проблем с това. Палитрата предлага огромно комбинация от визии и различните цветове се съчетават учудващо добре.

image5 (2)

Руж – Първият е розов, вторият е топло леко кафеникаво розово-оранжево, а останалите два са прасковени, като третият и четвъртият доста си приличат, с тази разлика, че номер 3 е с блестящи частици. Цветовете са доста универсални и според мен биха отивали както на хора с топъл, така и на такива със студен подтон на кожата.

image7 (2).jpg

Хайлайтър – Това не са хайлайтъри за тези, които искат нещо дискретно и умерено. И трите пудри са доста интензивни. Най-левият изглежда като бял в палитрата, както и на снимката, но в действителност има златисти отразяващи частици, така че е по-скоро комбинация между бяло и светло златисто. Вторият е по-скоро златисто шампанско, а третият е в студено розово. И трите стоят много красиво и са перфектни за феновете на интензивния хайлайт.

Цялостни впечатления

Бих искала да започна с тези неща, които намирам за минуси:

  • искаше ми се да бяха включили една хубава четка, щеше да създаде усещане за завършеност и наистина да вдигне нивото на продукта като цяло;
  • друго, което ми липсва определено е бронзиращата пудра. Ако това беше включено на мястото на единия хайлайтър или руж, например, тази палитра щеше да е съвършенство.
  • някои от блестящите цветове се оказаха разочарование, особено сребристият (3), за който толкова се бях надъхала.

Въпреки тези недостатъци обаче, бих казала, че палитрата ще се превърне в най-вярното ми другарче за път, а и не само – стабилна, компактна и предлагаща огромно разнообразие от продукти и цветове. Харесва ми, че дава много възможности за комбинации и визии, и въпреки, че има цветни акценти, всички цветове в нея са напълно носими дори за ежедневен грим. Освен това, смятам, че е перфектна за подарък, именно заради разнообразието, което предлага.   Към днешна дата цената ѝ обърната в левове е около 45 лв., което според мен е удар в десетката. Много съм доволна, че я поръчах и силно се надявам скоро да е налична и на европейския пазар.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

3 thoughts on “Ревю палитра NYX Butt Naked – Underneath It All

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s