Ревю Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme маска за лице

Преди известно време ви споменах, че ще направя ревю на тази маска и ето го и него. В момента, в който чух за нея, веднага реших, че трябва да я изпробвам, защото звучи като нещо точно в моята категория.

Какво представлява

Описание от опаковката: тази мощна и високо ефективна маска се справя с повяхналата, застаряваща и нечиста кожа по три начина: ексфолира с ензими от тиква, прави пилинг с алфа-хидрокси киселина и полира с алуминиев оксид. Тройното действие спомага за изравняване тена на лицето, изглаждане на фините линии и бръчки и почистване на кожата. Разкрива по-гладка, по-млада, сияеща и съживена кожа.

Опаковка

image2 (1)

Маската идва в пластмасово бурканче с отвъртаща се капачка, а количеството е 150 мл. Може да бъде намерена в сайтове като cultbeauty на цена около £40. Цената си я бива, така да се каже, но имайте предвид, че количеството е огромно. Освен това, за едно нанасяне не ви е нужно много, така че ще виждате това бурканче доста дълго време на рафта.

Консистенция

image1 (1)

Както може би личи от снимката, тази маска има консистенция като на не много гъст мармалад. Освен това мирише много силно на тиква и канела и на всичкото отгоре има ексфолиращи частици, които приличат на фина кристална захар, с тази разлика, че нямат остри ъгли, а са сферични. И не са захар. И маската не е за ядене. Съжалявам.

Употреба

Върху почистена кожа се нанася тънък слой, който с влажни пръсти се масажира с кръгови движения. Оставя се да престои върху лицето от 3 до 7 минути, в зависимост от чувствителността на кожата, след което се изплаква обилно с вода. Препоръчва се употреба един-два пъти седмично.

Както маската на Elemys, за която писах по-рано, така и тази, аз бих ползвала като първа маска, защото ще премахне мъртвите клетки и ще подготви кожата за следващите продукти, които ще нанасяте.

Общи впечатления

Това не е маска. Това е тежката артилерия в седмичната грижа за кожата. Сами виждате, че комбинира няколко вида ексфолианти – физически и химически, което само по себе си е направо авантюристично. Два пъти в седмицата – абсурд. Според мен употребата веднъж седмично е напълно достатъчна, независимо колко нечувствителна и издръжлива е кожата ви. Заради агресивността на тази маска, не бих казала, че я използвам абсолютно редовно всяка седмица, но със сигурност ако усетя неравна текстурата на кожата, липса на блясък и жизненост, веднага прибягвам към нея. Кожата ми е много чувствителна и ползването на маската определено ми носи дискомфорт, затова обикновено я оставям за не по-дълго от 3-4 минути. Също така, ако усетите, че действието ви идва твърде силно, можете при нанасяне да не масажирате абразивните частици, така поне ще спестите единия дразнител за кожата, но в същото време ензимите и алфа-хидрокси киселината все пак ще свършат важната работа. Дали дава резултати – определено. Това е от този тип продукти, за които няма да ви се налага да чакате преди да видите, че работи. Нанасяте, изчаквате няколко минути, изплаквате и voila – сияйна и супер гладка кожа. Резултатите ще станат още по-видими на следващия ден. Харесвам маската, но ако имате свръх чувствителна и склонна към раздразнение кожа, ви съветвам да я пропуснете. Ако до момента не сте имали досег с ензими и алфа-хидрокси киселини – също. Знам, че звучи примамливо, но повярвайте ми, има по-нежни продукти, които също ще върнат блясъка на кожата ви, без обаче да ви причинят дискомфорт и раздразнения. Финалната ми оценка е положителна, но дори аз самата не мисля, че бих поръчала отново маската, след като изразходя това огромно количество. Първо, по всяка вероятност вече ще съм се отегчила от нея и второ – смятам да потърся друг сходен продукт, който обаче да е по-нежен и приятен за употреба.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Ревю Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme маска за лице

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s