Kawaii Panda Beauty Box Ноември 2015

След като реших, че поне засега няма да продължавам с кутиите на Cohorted, се огледах за друга, която би била интересна на мен, а надявам се и на вас. През септември излезе първата Kawaii Panda кутия, съдържаща корейска бяла и декоративна козметика. Реших, че може да е перфектна за мен. Доставя се от Англия, а стойността й е £18, с доставка £2,80 за Великобритания и £5,50 за Европейския съюз. Не е особено евтина, но пък съдържа 5 пълноразмерни продукта, така че не се стърпях. Ноемврийската кутия всъщност е коледното издание, което още повече ме мотивира да направя поръчка. Опаковката е доста непретенциозна, така да се каже – обикновена картонена кутия, на която има залепен стикер с логото.

image3

image1

Няма включена книжка или карта с описание и цени на продуктите, така че ще трябва да се ориентирате сами. Освен продуктите, имаше добавени и някои доста излишни подробности:

image6

Ето и останалите продукти:

Missha – Natural Color Clay Mask Purple Clay / Firming, 137gr – $9,98 в jolse

image4

Тази маска се продава в четири разновидности – с розова, жълта, лилава и зелена глина, като всяка има различно предназначение. На мен се падна лилавата, която е за стягане и подхранване на кожата. Нямам представа дали в останалите кутии също е лилавата или са разпределени и другите три вида. Няма описание на английски. Обожавам маски за лице, така че приемам тази на Missha  с отворени обятия.

Mizon – Herbosys Herbal Orange Blossom Ampoule, 30ml – $11.49 в jolse

image5

Хубавото е, че на опаковката има описание на английски, както и състава на серума. Не съм много сигурна дали ще го пробвам, защото виждам, че съдържа някакъв спирт/алкохол, но не е опоменато точно какъв, също така съдържа доста етерични масла, които не са точно по моята част. Но пък може да стане чудесен коледен подарък за някой мой близък, който желае да го пробва. Определено е интересен продукт.

Tonymoly – Changing you Magic Foot Peeling Shoes – $7.49 в cosmetic-love

image8

Това е нещо като шийт маска за стъпала. Доколкото виждам съдържа алфа-хидрокси киселина и пише, че от 4 до 6 дни след употребата, мъртвите клетки ще започнат да се отделят. Много съм любопитна и нямам търпение да я изпробвам.

Etude House – Sweet Sparkling Fragrance Mist, 60ml – $10,49 в cosmetic-love

image7

Ароматизиращ спрей за тяло, от който Etude House предлагат още два аромата. Може би в различните кутии са различни, нямам представа, но този, който се падна на мен изобщо не ми харесва. Мирише ми на детска тоалетна вода. Определено не е за мен.

A’pieu – Marker Pen Tint в цвят CR02 Hug me Coral – $2.52 в roseroseshop

image2

Това е тинт за устни или с други думи продукт, който ги оцветята, но сякаш попива в тях и не се усеща. Много интересно е, че A’pieu са заложили на формата на маркер. Дори самото нанасяне е странно, усеща се някак нередно, все едно сте взели истински маркер и си оцветявате устните с него. Цветът определено не е типичен за мен. Дори не бих го нарекла коралов, според мен си е оранжев. Но пък от друга страна се радвам, защото ще добавя нещо ново в колекцията си.

Цялостни впечатления

Според мен изборът на продукти е много добър – имаме грим, аромат, продукт за тяло, и два продукта грижа за кожата на лицето. Това предлага добро разнообразие и има по нещо за всеки вкус. Това, че присъстват само пълноразмерни продукти е чудесно, защото ще можете наистина да ги тествате. Включените марки са сред най-популярните – добра представителна извадка, особено за тези, които сега навлизат в дебрите на корейската козметика.

Определено има какво да се поработи върху опаковката, да се добави брошура с описание на продуктите и пр. Това, което най-много ме разколеба обаче, е стойността на продуктите – около £27.50, при стойност на кутията с пощенските разходи £23.50… Още повече, че цените, които съм посочвала тук са преди намаление, а много от сайтовете непрекъснато предлагат различни промоции, така че цената би могла да падне още и силно да се доближи до тази на кутията. Дали съм доволна от това, което получих – да. Дали бих поръчала отново – засега не. Ще следя кутиите в бъдеще и ако забележа, че съотношението цена-стойност се промени, може пак да им дам шанс. Според мен това е добра кутия за подарък или ако искате да пробвате корейска козметика, но се чувствате преситени от всички сайтове, марки и продукти и не знаете какво да изберете. Ще ви даде възможност да се запознаете с множество различни продукти и едни от най-популярните марки.

В тази публикация реферирам към няколко сайта, повече информация за които можете да намерите в Корейска козметика – как и от къде да поръчваме.

Повече за различните видове и наименования на корейските козметични продукти, можете да прочетете в публикацията Речник на корейската козметика.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s