Ревю Zoeva Cocoa Blend палитра сенки за очи

С наближаването на Коледните празници, все повече се заглеждам по продукти, които бих  могла да ви предложа като подходящи за подарък или пък, защо не, за вашия списък с желания. Спрях се на палитрата сенки за очи на Zoeva – Cocoa blend. Цената е €17.50 (около 35лв.), което е рядко срещано за такъв тип продукт, но преди тържествуващо да кликнете на линка, имайте предвид, че доставката до България е фиксирана и е €9. Това прави палитрата €26.50 или около 53лв.

Опаковка

image7

Палитрата идва в картонена опаковка – много тънка и компактна, с магнитно затваряне, която е поставена в нещо като картонен ръкав, от който се вади с плъзване. За съжаление, няма огледало, което би могло да бъде голям минус, защото именно огледалата на палитрите сенки обикновено са най-големи и удобни за път. Няма включена и четка. Съдържа 10 цвята, всеки от които по 1.5 гр. Сенките не съдържат парабени, минерални масла, парфюми и фталати.

image8

Формула

Много силно пигментирани, нежни, фини, усещат се като кремообразни. Нанасят се много лесно и също толкова лесно се преливат. Трайността им с база е без забележки, без база цветовете започват леко да изчезват след няколко часа (имайте предвид, че когато не нося база за сенки, винаги имам коректор върху клепачите). Не се разпрашават при поставяне на четката и при нанасяне върху клепачите няма ронене. Най-труден за нанасяне е може би Sweeter end, който е малко по-мек и затова леко по-прашлив, по-трудно залепва за клепача, а най-труден за преливане – Beans are white, който пък е малко по-твърд и сякаш по-силно пресован. Като цяло мога да кажа, че качеството е изключително добро.

Цветове

От тези 10 цвята 4 са матови: Bitter start, Beans are white, Substitute for love (в палитрата се забелязват златисти частички, които обаче не са видими при нанасяне на клепача) и Freshly toasted.

Cocoa Blend Swatches (4)Cocoa Blend Swatches (6)image3 (2)Cocoa Blend Swatches (10)

Два цвята са с перлен завършек – Sweeter end и Delicate acidity

image2 (2)Cocoa Blend Swatches (1)

Три са с металически блясък – Warm notes, Subtle blend и Pure ganache

Cocoa Blend Swatches (5)Cocoa Blend Swatches (3)image1 (2)

И един от цветовете е матова основа с блестящи частички – Infusion

Cocoa Blend Swatches (2)

image4144

image4751

Конфигурацията е направена добре – имате един базов цвят, с който да фиксирате основата – Bitter start. Включен е подходящ за затопляне на грима и поставяне над сгъвката цвят – Substitute for love. Има два матови цвята идеални за самата сгъвка – Freshly toasted и Beans are white. Sweeter end пък е идеален за вътрешния ъгъл или за вътрешната половина на клепача, ако търсите по-лек грим или пък по-голям контраст. Имаме и 4 перфектни за основен цвят върху подвижната част на клепача – Warm notes, Subtle blendPure ganache и Delicate acidity. Според мен е подходяща за всякакъв цвят кожа, но на тези с най-светла може би ще им се иска Sweeter end и Substitute for love да са малко по-светли. Цветът, който бях сигурна, че няма да използвам беше Warm notes, тъй като е повече с розов, отколкото с червен подтон, което не предпочитам. Колко изненадана бях обаче, когато го нанесох върху вътрешната и външната трета от клепача, а в центъра сложих Pure ganache. Получи се много красива празнична визия. Освен това нямам друг такъв цвят в колекцията си. Всъщност това, което ще ви направи впечатление е, че всички цветове се комбинират изненадващо добре. Палитрата на пръв поглед изглежда малка, а всъщност предлага много голям избор от комбинации.

Цялостни впечатления

image5

Според мен това е страхотен продукт! Предлага изключително качествени сенки в красиви цветове, избор от перлени, матови и металически, голямо разнообразие от комбинации и възможности както за по-лек ежедневен грим, така и за по-драматични и празнични визии. Цената е страхотна, но стойността на доставката малко разваля общото впечатление. Най-добрият вариант е да я купите тогава, когато взимате и други продукти на марката, така тези €9 ще се разпределят и цялостната цена на палитрата няма да се повиши толкова. Ако ме питате дали си заслужава да вземете само нея за 53 лв с доставката, моето мнение е категорично да, особено ако смятате, че бихте ползвали повечето цветове. Липсата на огледало и четка са минуси, но по-добре компромис с тях, отколкото с качеството на самите сенки. Cocoa blend би била перфектният подарък, както и добро допълнение към арсенала на любителите на топли цветове.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

9 thoughts on “Ревю Zoeva Cocoa Blend палитра сенки за очи

 1. Страхотна, страхотна палитра! Много мечтая да пробвам някоя от палитрите на Зоева, но все отлагам точно заради доставката – искам да напоръчвам повечко нещица и под “повечко” имам предвид да оставя една заплата там 🙂

  Liked by 1 person

  1. хахах Разбирам те много добре. И това, което най-много ме дразни е, че стойността не зависи от броя и грамажа на поръчаното…

   Like

   1. да,много тъпо. Аз, дето се вика, мога да направя поръчка за 101093201 евро, а те и доставка ще ми вземат, моля ти се….

    Like

 2. О, красота, красота! ❤ Искам почти всички техни палитри, наистина изглеждат разкошно. 🙂 Наистина неприятно с тази доставка обаче..

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s