Корейска козметика – как и от къде да поръчваме

Един от въпросите, които най-често получавам относно корейската козметика е от къде можем да я поръчваме. И това не е случайно. За да поръчаме тези продукти от даден сайт, е нужно той да покрива определени условия като:

 • да е на английски (или друг език, който говорим)
 • да доставя до България
 • да доставя директно от Корея (защото има доста сайтове, които доставят от САЩ, което обаче ще отведе пратката ви директно на митница, от която трябва да отидете и да я освободите срещу съответната сума и време)
 • да има конкурентни цени
 • сроковете да са разумни

До момента съм поръчвала от пет различни сайта, всеки от които отговарят на горните условия, но все пак параметрите варират, така че нека ги разгледаме един по един:

Cosmetic-love

Сайт: www.cosmetic-love.com

Цена доставка: безплатна

Paypall: да / единствена опция за плащане

Време за обработка на поръчката:1-2 работни дни (единствено веднъж се случи да обработват поръчката по-продължително, но предполагам, че е било по-скоро инцидент, отколкото практика)

Време за доставка: около 10 работни дни

Доставка от: Корея

Проследяване на пратка: заплаща се допълнително $2.50

Цени на продуктите: стандартни за пазара / завишени за някои продукти

Безплатни мостри: да, по около 10 сашета от един продукт

Продуктова гама: почти всички популярни корейски марки с цялата им продуктова гама

Цялостни впечатления: аз лично много обичам да пазарувам от този сайт. Много е лесен и удобен за работа (с някои забележки по филтрите) и има наистина много голямо разнообразие от продукти – както бяла, така и декоративна козметика. Другото, което много ми харесва е, че обикновено мострите, които изпращат са например 5 или 10 от един и същ продукт. Знам, че за някои това не звучи особено привлекателно, но аз предпочитам такива мостри, защото ако действително искам да тествам, ще имам достатъчно количество. Не обичам да ми изпращат по 1 саше от 5 различни продукта, защото буквално няма какво да правя с тях. Още един плюс е, че имат много голям избор от мостри за продажба – например комплекти от по 10, 20 или повече сашета, както и комплекти от делукс мостри, които са перфектни както за тестване на нови продукти, така и за пътуване или подарък. Повече за първата ми поръчка от сайта, можете да видите тук.

Untitled

Сайтwww.cosme-de.com

Цена доставка: безплатна за покупки над $50

Paypall: да

Време за обработка на поръчката: 1-2 работни дни

Време за доставка: около 10 работни дни

Доставка от: Китай

Проследяване на пратка: да

Цени на продуктите: стандартни за пазара. Тук обаче искам да ви обърна внимание, че на този сайт е добре да гледате единствено цената след намаление и да имате предвид, че в повечето случаи не е намалена, а реална. Забелязах, че пишат някакви безумни цени, след което уж ги намаляват до реалните. Но пък всички цени са “намалени”, така че крайният резултат е задоволителен. Останалото е маркетинг 🙂

Безплатни мостри: не (поръчвала съм само веднъж от там и е възможно да е изключение)

Продуктова гама: голям избор от марки, но  много от тях са представени с по едва няколко продукта. Освен корейска козметика, на сайта могат да се намерят японска козметика и продукти на западни марки.

Цялостни впечатления: Не съм впечатлена от сайта именно заради отсъствието на мостри и доста ограничената гама на определени марки. От друга страна обаче, предлагат марки, които другаде не мога да открия. Наскоро ми предстои да направя нова поръчка от там, така че ако има промяна в описаното по-горе, веднага ще обновя информацията. Повече за първата ми поръчка от сайта, можете да видите тук.

Wish trend

Сайт: www.wishtrend.com

Цена доставка: $10, безплатна за поръчки над $69 или при включване към поръчката на определени продукти.

Paypall: да

Време за обработка на поръчката: 2-3 работни дни

Време за доставка: около 10 работни дни

Доставка от: Корея

Проследяване на пратка: да

Цени на продуктите: стандартни за пазара

Безплатни мостри: да, по 1 саше от няколко различни продукта

Продуктова гама: Доста ограничена, но включваща не толкова често срещани продукти, като маските за лице на I’m from, Red serum, новата версия на OST – C21.5 и др. Периодични тематични кутии.

Цялостни впечатления: Всъщност това е сайт, който работи на малко по-различен принцип от останалите. Идеята е, че продават по-малко като разнообразие, но специално подбрани продукти. Имат канал в youtube, в който демонстрират продуктите и се аргументират защо са решили да ги включат към селекцията. Това, с което е най-известна компанията е, че периодично предлага кутии, т. нар. Wish Box, продуктите в които са подбрани според някаква тематика – непример детокс, дълбоко почистване и т.н. Определено така цената на единичния продукт излиза по-изгодна. Имайте предвид, че кутиите се изчерпват сравнително бързо. Това, с което ме разочароваха, бяха мострите, които ми изпратиха, защото не просто бяха по едно саше от вид продукт, ами и 3 от тях бяха за продуктите, които бях поръчала, което ми се стори доста абсурдно.

Style Korean

Сайт: www.stylekorean.com

Цена доставка: 

0.10 kg 4.44 USD
0.25 kg 6.27 USD
0.50 kg 8.91 USD
1.00 kg 12.92 USD
1.50 kg 18.07 USD
2.00 kg 23.23 USD

Paypall: да

Време за обработка на поръчката: 1-2 работни дни

Време за доставка: около 10 работни дни

Доставка от: Корея

Проследяване на пратка: да

Цени на продуктите: изключително ниски

Безплатни мостри: да по 1-2 сашета от няколко продукта

Продуктова гама: почти всички популярни марки от всички ценови диапазони + корейски храни

Цялостни впечатления: Този сайт е с доста спорна репутация, тъй като е преименуваният Honest skin, от който в интернет има доста недоволни. Моят опит на база на една единствена поръчка е много положителен. Цялостното обслужване, доставка и качеството на самите продукти по нищо не отстъпва на останалите, така че може би не само името е сменено, а и цялостния подход. Говорейки за изключително ниските цени в сайта, би трябвало обаче да направим едно уточнение – доставката никак не е евтина. Когато слагате продукти в кошницата, и следите общото тегло, имайте предвид, че преди да финализирате поръчката, то ще нарасне, тъй като към него добавят съответния грамаж за опаковка. Според мен е важно преди да се извърши плащането да седнете и да направите една аритметика колко биха ви стрували продуктите от друг сайт, с безплатна доставка, спрямо същите от този сайт + доставката, защото понякога ниските цени могат да са много подвеждащи.

Jolse

Сайт: www,jolse.com

Цена доставка: безплатна

Paypall: да / единствена опция за плащане

Време за обработка на поръчката: 3-4 работни дни

Време за доставка: около 10 работни дни

Доставка от: Корея

Проследяване на пратка: над $40 е безплатно, под $40 се доплаща $2.50

Цени на продуктите: стандартни за пазара

Безплатни мостри: да + един безплатен пълноразмерен продукт в зависимост от стойността на покупката.

Продуктова гама: богата + някои трудно откриваеми марки като SCINIC, Goodal, Joseon

Цялостни впечатления: на мен лично сайтът много ми допада, защото е лесен за работа, продуктовата гама се обновява непрестанно, имат блог с ревюта на много от продуктите (разбира се, обективността трябва да бъде подложена под съмнение, но поне можете да разгледате подробни снимки, което винаги е от полза). Това, което се случи с моята поръчка е, че тъй като беше доста голяма и беше изпратена с EMS, а не с обикновени пощи, беше задържана на митница. Доста се колебаех дали да я освободя, плащайки 20% ДДС + такса, или да я откажа. Писах им, отговориха ми много бързо и казаха, че ако откажа пратката, ще ми възстановят цялата сума в момента, в който я получат обратно. Не съм имала никакви възражения от тяхна страна, което ми направи много добро впечатление. В крайна сметка реших, че е по-добре да си взема пакета, тъй като опасенията ми бяха, че ако от митницата не я върнат или я върнат в лошо състояние, накрая нито ще си получа парите обратно, нито продуктите. Безплатният пълноразмерен продукт много ме впечатли, а и освен него получих цял куп сашета.

От българските (или полубългарските) сайтове аз знам за един, който предлага корейска козметика – enzo.bg Предлагат продуктите на Mizon, Missha и Holika Holika като наблягат на бялата козметика, а от декоративната – предимно на фон дьо тен-ите, ВВ и СС кремове.

Имайте предвид, че в тази статия ви давам най-общ поглед върху сайтовете. Повечето от тях предлагат различни отстъпки, периодични промоции, ваучери, точкови системи, и т.н. Ако все пак има нещо, което ви интересува, но не откривате в конкретния сайт, пишете ми в коментарите, ще се радвам да ви бъда от полза. От помощ може да ви бъде и тази публикация – Речник на корейската козметика, за да се ориентирате по-лесно в морето от различни продукти и наименования.

Приятно пазаруване и споделяйте новите си придобивки, ще ми бъде наистина интересно да ги видя 🙂

11 thoughts on “Корейска козметика – как и от къде да поръчваме

 1. Много полезно и изчерпателно, а благодарение на теб се докоснах до корейските красоти и мога да потвърдя, че си заслужават всяка стотинка. 🙂
  Поздравления и за добрия съпорт и работа в страницата- препоръчвам на всички, които нямат възможност или желание да чакат продуктите да пристигат чак от Корея!

  Like

 2. Здравейте. Информацията не е актуална към момента – cosmetic-love не предлага безплатна доставка, а и отделните марки не се предлагат в цялата им продуктова гaма.

  Like

 3. Здравейте, въпреки че информацията е по остаряла намирам поста за много полезен. Благодаря!

  Също и имам един въпрос относно сайта Jolse: пуснах поръчка при тях на 03.01 и до днес все още е awaiting shipment(мисля че са около 4 работни дни) . Така де въпроса ми е обикновено бавят ли се със пускането на пакета?

  Благодаря предварително

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s