Ревю нови придобивки – Inglot Cosmetics

Въпреки, че марката е много харесвана и популярна, до момента нямах почти никакъв опит с нея, като изключим едно кремообразно червило. Намирам магазините им за някак пресищащи и бих предпочела да можех да пазарувам онлайн, но поне доколкото знам, такава възможност за България в момента не съществува.

Когато пазарувах разполагах с много ограничено време и буквално грабнах няколко неща доста набързо, готова за разочарование, тъй като често не улучвам при такива импулсивни покупки. Нека първо ви покажа на какво се спрях, а после ще споделя и мнението си.

AMC Pure Pigment – прахообразни пигменти за очи

image3 (1)

Опаковка

Опаковката определено не е впечатляваща. Пластмасово бурканче с черна пластмасова капачка на винт. Няма сито или някаква предпазна мрежичка или капаче, така че доста трябва да се внимава при отварянето. Отворът е много удобен, защото позволява да се вземе от пигмента с доста широка четка и тя да се изтръска в бурканчето без да прави бъркотия. С други думи – от практична гледна точка опаковката е много приемлива, естетическа е малко банална.

image1 (1)

Формула

Макар и прахообразни, пигментите се нанасят сравнително лесно и не цапат ако се внимава с четката. Имат много добра покривност, лесно се преливат и имат доста добра трайност. Преди нанасяне обаче, е необходимо на клепача да се постави база, така че да се създаде лепкава повърхност. Движенията с четката трябва да са потупващи, за да може пигментът да полепне добре.

image3 (1)

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow в цвят 37, 2 гр., цена 23.50 лв.

image12 (1)

Inglot_37_done

За този цвят имахме несъгласие с консултантката, тъй като според нея той е златен, а според мен е маслинено зелен със златни частици. За съжаление, пигментите се снимат много трудно, заради прекалено многото отблясъци и не знам доколко ще можете да прецените, за да отсъдите кой е бил прав 😉 но аз все пак държа на своето. Истината е, че на определена светлина се наблюдават леки бронзови и дори медни отблясъци. Определено златното преобладава, но в никакъв случай, ако търсите чист златен пигмент, не бих ви препоръчала този. За мен този пигмент е един от най-трудните за нанасяне, тъй като частиците са сравнително големи (в сравнение с 41 и 52), така че малко по-трудно се взима с четката и нанасянето изисква малко повече време. Определено считам, че четка с естествен косъм или поне такава с не твърде гладки косми би подпомогнала значително нанасянето. Въпреки това не съжалявам, защото стои много красиво, дори на сини очи, а сигурна съм, че на кафяви ще е страхотно.

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow в цвят 41, 2 гр., цена 23.50 лв.

image13 (1)

Inglot_41_done

Този пигмент е много фин и определено има много по-дискретен блясък от 37. Цветът е комбинация от топло тъмнокафяво и една идея червено. Стои много красиво шоколадово върху клепача и се нанася доста лесно.

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow в цвят 52, 2 гр., цена 23.50 лв.

image14 (1)

Inglot_52_done

За мен това е прахообразното братче на 35-On and on Bronze – култовите единични кремообразни сенки на Maybelline. (Inglot AMC 52 от ляво, Maybelline On and on Bronze от дясно).

MaybellineНо пигментът е една идея по-студен и по-малко бронзов, и ако мога да кажа, сивкав. Това беше цветът, за който в момента, в който си тръгнах от магазина, съжалих, че съм взела. Но след като го изпробвах, буквално няколко последователни дни носих само него, което не е много типично за мен. Това е най-лесният за нанасяне пигмент, който също така без каквито и да е други сенки, изглежда перфектно върху целия клепач и е идеален за бърз ежедневен грим.

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow в цвят 81, 2 гр., цена 23.50 лв.

image15 (1)

Inglot_81_done

Това се оказа най-трудният цвят, защото има толкова много различни отблясъци, че може много да ви изненада след като напуснете магазина. Това, което видях аз беше нещо между медно и златисто, с леки розови отенъци. Оказа се, обаче, че на определена светлина розовото преобладава и е изключително наситено, почти цикламено. Така или иначе, поне за мен, това не е пигмент, който бих носила през деня. За вечерен грим, би бил подходящ, но лесно може да се премине границата на добрия вкус. Този цвят, също както и  номер 37 е с по-едри частици, макар че се работи малко по-лесно с него. Няма гладкостта на другите два цвята, но със сигурност няма да ви създаде и главоболия.

Inglot Matte червило в цвят 405, цена 19.50 лв

image4 (1)

image5 (1)

Влюбена съм в това червило! Нося го буквално всеки ден, откакто се сдобих с него, отива на всичко и стои разкошно. Формулата има нужда от леко подобряване, защото е доста суха. При нанасяне буквално имате чувството, че можете да го счупите, но цветът е разкошен и доста дълготраен. Ако обаче си падате по по-мазни и кремообразни червила, това не е за вас. Тази опаковка също като бурканчетата на пигментите, е доста базова и безинтересна, но както вече знаете, опаковките, дотолкова, доколкото си вършат работата, никога не са били обект на интереса ми в твърде голяма степен.

Общи впечатления:

Относно пигментите съм със смесени чувства. Оставам с усещането, че не си заслужават парите. Четирите пигмента са на обща стойност 94 лв, което, съгласете се е доста за едва 4 цвята. Другото, което повече ме смущава е, че всъщност за базови цветове като тези, които аз взех (с изключение на 81, който е по-нестандартен), сметката съвсем не излиза, защото такива цветове могат да бъдат намерени на далеч по-приемливи цени и то в пресована форма, която е много по-практична. Според мен купуването на такива пигменти си заслужава по-скоро заради уникалните и нестандартни цветове, които обаче малко хора използват в ежедневието си. Дали съм доволна от покупките си – безспорно! Ще ги използвам с удоволствие. Дали ще отида да си ги поръчам отново – едва ли. Но не заради качеството, а заради цената. Ако обаче ми трябват по-нетипични и пъстри цветове, бих се отправила директно към магазина на Inglot. От червилото съм много впечатлена и направо ми иде да отида и да си купя още едно, за всеки случай 😉

Вие имате ли любими продукти на марката Inglot, които бихте препоръчали?

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

2 thoughts on “Ревю нови придобивки – Inglot Cosmetics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s