Ревю Morphe Brushes 35P Plum палитра сенки за очи

Признавам си, тази година проявявам нездрав ентусиазъм към есента, но горещините ми дойдоха в повече. Използвах последните десетина дни да тествам формулата, цветовете и различни визии с палитрата на Morphe Brushes 35P Plum (можете да предположите колко абсурдно изглеждах да бутам количката в парка по дънки и вечерен грим 🙂 ). И с истински ентусиазъм ще ви ги споделя. Първо искам да започна от там, че марката през последните месеци е истински хит сред блогърите и ютюбърите, което, можем да предполагаме, е резултат от кадърна маркетингова стратегия. Може би точно заради тази невидима река на рекламата, чието присъствие се усеща в повечето публикации и видеа, очакванията ми не бяха кой знае какви. Цените на продуктите на Morphe Brushes са достъпни, а от няколко седмици те вече могат да бъдат намерени и в няколко европейски сайта като www.cultbeauty.co.uk, от където поръчах моята палитра, на цена ‎£20,75 и www.beautybay.com, където цената е ‎€22,60. Сами ще забележите, че разлика в цените има и то не малка и определено по-изгоден е Beauty Bay, но за жалост точно тази палитра не може да бъде намерена там.

Опаковка

image1

image2

Палитрата пристига в черна картонена кутия, на гърба на която е изписан съставът на сенките и е добре защитена от найлонова обвивка (от тези с малките балончета). Изработена е от черна матова пластмаса, която е доста стабилна и изглежда много добре. Съдържа 35 сенки за очи с матов, сатенен и блестящ завършек. Не е включено огледало или апликатор/четка. Тази, която виждате на снимката, поръчах отделно.

Формула

Ето тук очаквах да бъда разочарована. За цена от 40-50 лв за 35 цвята не очаквах много, въпреки морето от положителни отзиви в интернет. Но останах о-ча-ро-ва-на! Както в повечето палитри, всички цветове не са с еднаква формула, но мога да кажа, че дори тези, които не са топ, са чудесни. Нежни са, нанасят се и се преливат лесно, бързо и без никакви проблеми. Пигментацията е страхотна и са много много дълготрайни и с и без база.

Цветовете

image4144_numbers

Цветовете са в кафявата и лилавата гама, като са включени и топли, и студени. Според мен това е палитра, в която наистина е вложена мисъл. Започваме от там, че имаме цвят като 15, който е идеален за основа върху базата за сенки, за да може преливането на цветовете да става по-лесно. Ако сте с много светла кожа като моята, можете да го смесите с 1 и постигате перфектен резултат. Самият 15 пък, нанесен по-наситено, може да бъде чудесно начало на почти всеки грим, поставен над сгъвката на окото. За тези с много тъмен цвят на кожата тази роля може да играе номер 29. Имаме много красив блестящ светъл златист цвят – номер 8, идеален за вътрешния ъгъл на окото или за под веждата. Продължаваме с това, че както в кафявата, така и в лилавата гама има достатъчно разнообразие от матови цветове, с които можем да направим цялостен грим, както лек, така и драматичен. Включени са красиви блестящи цветове и от двете гами, които стоят много добре върху клепача, за тези, които предпочитат такава формула. Завършваме с много пигментирано матово черно 32, което може да бъде нанесено вместо очна линия или пък за допълнителна дълбочина при по-силен грим. И за да се убедите, че наистина е вложена мисъл, ще добавя, че са включени няколко цвята, които са перфектни, самостоятелно нанесени върху целия клепач, за тези, които искат бърз и лесен грим за офиса, университета, разходка и пр. – 6, 9 (който е моят фаворит) и 22. Има достатъчно голямо разнообразие, така че въпреки това, че цветовете са само в две гами, да може да се постигат различни визии, а не всеки направен грим накрая да изглежда точно като предишния.

Разбира се, като повечето неща и тази палитра има някои минуси. Като например цвят 24, който е много ронлив, трудно се нанася и върху клепача изобщо не изглежда толкова красиво и блестящо, колкото в контейнерчето. Другият минус е това, че някои цветове толкова много си приличат, че е доста трудно изобщо да ги различиш (това, казано от човек, който има сигурно 10 червила, които за повечето хора са в един и същ цвят, но за мен – абсолютно различни). Такива са например 18 и 25, както и 23 и 30. А 12 и 19 поразително много си приличат, макар да не са абсолютно идентични. Липсва ми един наситен златен цвят, който перфектно би се съчетал с всички останали. Но с това за мен минусите се изчерпват.

Цялостни впечатления

Мисля, че вече можете да се досетите каква е цялостната ми оценка на тази палитра. За любителите на такива цветове и за тези, които колекционират грим или просто обичат да имат от всичко по много, това би била страхотна нова придобивка. Позволява разнообразие от визии, лесна е за работа, а цената е повече от оправдана, предвид количеството продукт и неговото качество.

Бюджет съвет

За тези, които не са чак толкова вманиачени на тема грим, и им се струва напълно излишно да харчат толкова пари и да пълнят шкафа с огромни палитри, от които биха ползвали 3-4 цвята, може би нещо като Catrice Absolute Rose Eyeshadow palette би ви свършило много по-добра работа. Цената е около 11 лв.

image7 (2)

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

11 thoughts on “Ревю Morphe Brushes 35P Plum палитра сенки за очи

  1. Имам една четка (която се вижда на снимките) – G17 и е страхотна, а скоро очаквам и още техни четки, които съм поръчала, но вероятно ще дойдат чак втората половина на декември.

   Liked by 1 person

   1. Задължително ще пиша за тях, защото са много хвалени, но все ми звучи малко дирижирано цялото това единодушие 🙂

    Liked by 1 person

 1. Здравейте, палитрата дали е оригинална, щом е доста по-евтина?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s