Ревю Експрес – Essence нови продукти есен 2015

Като повечето козметични марки и Essence пусна няколко нови серии продукти преди началото на есента. Едната е Try it, love it, която включва палитри сенки, лакове за нокти, червила, спирала за мигли и матов руж. Другата серия, наречена Make me pretty включва четки за грим. Try it, love it можете да разгледате тук, а Make me pretty – тук. Аз си избрах да тествам няколко продукта, като в днешното ревю съм включила и един от пролетно – лятната им колекция I love nude.

Започвам с това, което ми беше най-любопитно, а именно четките. Дизайнът е страхотен, влакната са синтетични и общо са налични 9 различни вида. Дръжките са достатъчно дълги и тежки и общо взето за четки на такава цена, са приятна изненада. Опаковани са в силиконови калъфчета, които са удобни за пътуване или за съхранение в дамска чанта.

image12

Bronzer Brush, цена 7,29 лв

image4

image7

Нямам никаква представа защо са решили да нарочат тази четка като най-подходяща за бронзиращи продукти. По принцип не е невъзможно да ви свърши работа, но очаквайте много по-добри резултати с кремообразни бронзанти, отколкото с прахообразни. Четката е доста плътна, влакната не са особено гъвкави. Това, за което според мен е най-подходяща е фон дьо тен. Нанася го много добре, равномерно, удобна е, не оставя следи, не падат косми. Имайте предвид, че е от този тип четки, които “попиват” известно количество от продукта, но пък ще ви даде значително по-бързо и много равномерно нанасяне, в сравнение с пръстите ви.

Blush Brush, цена 6,59 лв

image5

image6

За руж – да, но за прахообразен – едва ли. Както вече казах, тези четки са със синтетични влакна. Заедно с това, плоската повърхност (независимо, че е скосена), прави ползването на прахообразни продукти не особено предпочитано. Много трудно се отнема от ружа и ще трябва доста да си поиграете, докато резултатът стане видим. С какво обаче се справя чудесно тази четка? С кремообразен руж. Нанася го равномерно, прелива го с лекота, а формата и размерът са много удобни. Определено бих посъветвала тези от вас, които до момента са избягвали ползването на кремообразен руж, да си вземат тази или подобна четка и да му дадат втори шанс.

Precise Eyeshadow Brush, цена 3,99 лв

image8

image9

Тази четка беше приятната изненада за мен. Добра гъстота и наистина много прецизен връх. Перфектно нанася сенки по линията на горния клепач, ако искате молив, но търсите по-мек ефект. Също толкова добре се справя и с нанасянето върху линията на долните мигли и е просто идеална за вътрешния ъгъл на окото. Сигурна съм, че ще я ползвам в бъдеще.

Lip Brush, цена 3,99 лв

image10

image11

И тази четка не ме разочарова. Влакната са достатъчно твърди, за да позволяват прецизно нанасяне по контура на устните. Тъй като са доста гладки обаче, не вземат по много продукт, така че нанасянето става малко по-бавно.

Дали това са най-добрите четки, които можете да намерите на пазара? Разбира се, че не. Но за тази цена, са доста добро попадение, особено за дами, които предпочитат по-изчистен грим за работа или училище и не ползват ежедневно драматичен пълен грим.

Течно червило в цвят 06 Make a statement, цена 5,49 лв

image2

Този цвят определено не ми отива, но като оставим това настрана, бих казала, че съм със смесени чувства. Опаковката изглежда много добре, удобна е и компактна. Червилото мирише на нещо сладко, дори има и леко сладък вкус. Добре пигментирано е и не лепне, има гланциран завършек. До тук всичко е чудесно, но се събира в ъгълчетата на устата, което определено не е най-желаният ефект. Освен това цветът се оказа по-светъл отколкото подсказваше опаковката. За цената си е добър вариант, ако държите на течната формула, но аз лично бих предпочела червилата от стандартната им линия и ако държа на блясъка, просто бих добавила гланц.

I love Nude сенки за очи в цвят My favorite tauping, цена 5,49 лв

image3 (1)

Тези не толкова нови единични сенки се прокраднаха тук, защото реших, че може да са ви интересни впечатленията ми от тях. Всъщност ги купих не с цел да ги използвам като сенки, а като контурираща пудра. Цветът е много подходящ – студен, пепеляв и достатъчно светъл за тона на моята кожа. Оказа се, че наистина много добре изпълняват тази функция, но имайте предвид, че не са супер пигментирани или меки и кремообразни, така че ще ви трябва добра четка, по възможност с естествен косъм и повече търпение.

Бих казала, че Essence за пореден път се справят много добре и оправдават очакванията. Надявам се на още нови изненади от тях. Вие успяхте ли да изпробвате някой от новите им продукти и какви са впечатленията ви?

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s