Ревю Elemis Papaya Enzyme Peel маска за лице

image2

Без да ви държа в напрежение, направо започвам ревюто с това, че Elemis Papaya Enzyme Peel е една от любимите ми маски за лице. Ползвам я от около година, така че мога напълно уверено да пристъпя към ревюто.

Какво представлява

Описание от сайта на компанията: натуралните плодови екзими от папая, които ексфолират и от ананас, които има успокояващо действие, изглаждат и избистрят кожата. Този ексфолиращ крем с отмиване съдържа подхранващ млечен протеин, богат на антиоксиданти Витамин Е и морски водорасли, които овлажняват, възстановяват и защитават кожата. Идеален за чувствителна и зряла кожа

Нека думата “ексфолиант” не ви подвежда. В този крем няма никакви частици, целият ексфолиращ ефект е само на база химическия състав, така че ако сте фенове на физическите ексфолианти, може би този продукт не е за вас. Въпреки това, бих ви посъветвала да го пробвате, особено ако намерите тестер. От доста време ползвам само продукти, които са единствено на базата на химическа ексфолиация, така че за мен тази формула е за предпочитане.

Ароматът е страхотен – ухае на коктейл от тропически плодове.

Опаковка

image3

Маската е в пластмасова тубичка, с отвъртаща се огледална капачка. Количеството е 50 мл. Може да бъде намерена в сайтове като kozmetika.bg (и в други български сайтове), както и feelunique.com, от където е и моята, а цената е 92 лв / £32. Цената никак не е ниска, но пък с една опаковка ще изкарат наистина дълго време.

Консистенция

Маската има кремообразна консистенция, много лека, полупрозрачна и лесна за разнасяне. Не изсъхва върху кожата.

image4

Употреба

Нанася се върху почистена кожа, като се избягва областта около очите. Оставя се да подейства 10-15 минути и се изплаква с хладка вода. Моят съвет е ако кожата ви е много чувствителна (каквато е моята), или не е привикнала към химически ексфолианти, първия път да не стоите с маската повече от 10 минути, за да не пресилите нещата. Ако всичко е ОК и е необходимо, едва тогава увеличете времето. Аз ползвам ексфолиращи продукти като AHA и BHA (алфа-хидрокси и бета-хидрокси киселини), но въпреки това при първото нанасяне усетих лек дискомфорт. Също така кожата над устните ми е много чувствителна и избягвам да нанасям маската там. С други думи, подходете внимателно и дайте време на кожата ви да се адаптира.

Общи впечатления

Въпреки горните бележки, бих казала, че маската е много нежна и не би трябвало да плаши със звучното “химически пилинг”. Това е продукт, направен за ползване в домашни условия, така че е съобразен с това. Аз я използвам не по-често от веднъж седмично като първа стъпка в деня ми за маски, след почистването, разбира се. Целта на маската е да почисти порите, да отдели мъртвите клетки и да разкрие по-свежа кожа, с по-равен и сияен тен. Логиката тази маска да е първа  (или всеки продукт с подобен състав/действие), е че тя подготвя кожата за следващите маски и продукти, които ще проникнат по-лесно и дълбоко и ще въздействат в много по-голяма степен. След отмиването кожата не се усеща суха и опъната, което винаги е плюс.

Според мен това е продукт, който е идеален както за да се поглезите, така и като подарък.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

5 thoughts on “Ревю Elemis Papaya Enzyme Peel маска за лице

  1. Страхотни постове! Чакам всеки с голямо нетърпение 😌. Ако някога имаш недостиг на идеи, би ми било интересно да прочета пост за твоята почистваща рутина, или иначе казано какво използваш след тази маска. Хубав ден и продължавай все така с интересния блог.

    Liked by 1 person

    1. Много ти благодаря, радвам се, че ти е интересно! 🙂 Темата, която предлагаш е страхотна. Обмислям да направя 3 варианта грижа за кожата… знам, че звучи много, но мисля да ги разделя в сутршен, вечерен режим и седмична “терапия” за лице. Струва ми се, че така ще е най-пълно, така че очаквай скоро включване по темата 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s