Ревю Lorac Pro 2 палитра сенки за очи


image4175

Доста време ми отне да се наканя да напиша ревю за тази палитра, защото исках да й дам шанс да ме впечатли. Но преди да вляза в детайлите, нека първо ви дам малко обща информация. Продуктите на Lorac не се намират в България, както и в Европа, освен в сайтове като Amazon и eBay. Аз поръчах моята от английския Amazon, но трябва да имате предвид, че цената е абсурдно завишена. Така че ако имате близък, който може да ви я вземе от Щатите и да ви я донесе, определено си струва да изчакате, отколкото да купувате от Amazon. Аз поръчах моята за сумата от £49.95 (за сравнение в Nordstrom е £28.49… понякога наистина не знам къде ми е умът, но това може да бъде тема на друга публикация… или научен труд 😉 )

Опаковка

flowRoot4147

Опаковката е от картон, като покритието е матово и както сами се досещате, се цапа изключително лесно. След всяко ползване трябва да се почиства, иначе за няколко седмици ще изглежда ужасно. Затваря се с магнит и е изключително тънка. Към палитрата получавате и мини база за сенки на марката.

image4210

Палитрата съдържа общо 16 цвята – 8 матови и 8 блестящи, отделени едни от други на два реда, което аз лично предпочитам, отколкото да са смесени на произволен принцип блестящи и матови цветове.

Матови

Matte

Пигментацията е страхотна, текстурата е изключително мека, може би най-меката и нежна, която съм виждала. Това означава и че доста се разпрашават, така че трябва да пипате по-нежно , особено ако работите с четки от естествен косъм. Като казвам изключително лесно, разбирайте го буквално. За да направя тези снимки, трябваше да изчистя цялата палитра, защото определено видът й не беше лицеприятен. От всички, най-много цапа Navy, който е и най-пигментираният от редичката. Не го поставяйте директно върху кожата, защото рискувате да ходите известно време с леко синкави клепачи. Това, че се разпрашават, нека не ви подвежда, обаче. Текстурата наистина е като масло, преливат се великолепно, няма и следа от това усещане на тебешир, което дават някои матови сенки. Buff е чудесна основа над базата за сенки и прави преливането на останалите цветове много лесно. За мен не върши работа за вътрешната част на клепача, защото съм много светла и върху моята кожа е абсолютно невидим. За тези с по-тъмна кожа, обаче, би изпълнявал чудесно и тази функция. Lt brown е супер за сгъвката на окото, а Nectar – за над нея, когато търсите мека, по-топла визия. Но дори за по-тъмен грим, са чудесни преходни цветове. Cool Gray е не просто сиво, а има лек лилав оттенък, което много добре го комбинира с Plum. Plum и Navy имат изключителна пигментация, но и много цапат. Charcoal си е стандартното сиво, някъде по средата – нито много светло, нито много тъмно. Black не бих казала, че е точно черно и определено не е пигментиран колкото Navy. По-скоро нещо като много тъмно сиво, определено сме виждали и по-черни сенки. Издръжливостта на сенките е много добра, дори и без база.

Блестящи

Shimmer

Сенките са пигментирани, също са много меки и нежни и се разпрашават, но  не чак толкова, колкото матовите. Завършекът е доста дискретен, не си представяйте нещо блестящо като едър брокат или течен метал. Единствено Snow има по-забележими, в сравнение с тези на останалите, блестящи частички. Според мен този цвят не е от най-лесните за използване, тъй като наистина е снежно бял. Под веждата и във вътрешния ъгъл на окото са единствените предназначения, които аз виждам. Beige е приятен цвят, който е най-малко блестящият от всички на този ред и може да се ползва върху клепача, за вътрешния ъгъл на окото, под веждата, а защо не и върху целия клепач като основа върху базата за сенки, ако не харесвате да ползвате за тази цел матови сенки. Rosé е нещо като розово злато, но за съжаление, на окото изглежда далеч по-семпло, отколкото в палитрата. За да бъдем справедливи трябва да кажем, обаче, че в комбинация с Navy, изпъква страхотно. Mocha е бронзов цвят, който стои добре дори и нанесен сам върху целия клепач. Chrome, също като Rosé за мен беше доста разочароващ. Очаквах да е далеч по-интересен върху клепача, защото не е просто сиво, има съвсем леки преливащи бронзови нюанси, но уви. Silver говори сам за себе си. Определено не е цвят, който ползвам много често, но май след излизането на Urban Decay Smoky, сребристите цветове се завръщат на мода. Jade е за мен най-интересният цвят от тази редичка. Цвят на маслина със златисти частици. И за финал – Cocoa – тъмно шоколадово кафяво. Трайността на тези сенки не е чак толкова впечатляваща, колкото тази на матовите, но е много добра.

Цялостни впечатления

Когато получих палитрата, първоначалната ми реакция беше разочарование. Въпреки, че бях изгледала солидна доза ревюта и какво ли още не в интернет, ми се видя скучна и някак непълна. Буквално почти не я изпробвах няколко седмици. Матовите цветове са впечатляващи като качество, но с тях може да се направи само грим в сиво-лилавата гама. За всякакви други комбинации ще трябва да се допълва с други сенки. Но като истински фен на матовите сенки, не мога да не ги оценя – разкошни са! Не мога да кажа същото за блестящите. За мен тези цветове са скучни и много разочароващи. Спокойно можете да вземете една Wet n Wild палитра в Comfort Zone и да си спестите доста пари (направо ме е срам да кажа колко).

 image5370image4747

Или пък Mauves Like Jagger от серията Liquid Metal на Catrice, който силно ми напомня на Chrome.

Chrome dupeimage3 (2)

Дори и матовите сенки имат своите другарчета в друга палитра (не на чак толкова ниска цена като Wet n Wild, но поне наполовина на Lorac и достъпна в България) – Meet Matt(e) Nude на TheBalm.

 MATTE dupesimage7283

Дали цветовете са идентични – не, но с тях могат да бъдат постигнати доста близки резултати. Дали пигментацията е същата – не, но това не я прави лоша в никакъв случай. Дали текстурата е еднаква – определено не, но пък по-достъпните сенки не са и толкова ронливи и цапащи. Така че за вас остава да прецените.

Моето финално мнение е, че ако това са вашите цветове и можете да намерите палитрата на оригиналната й цена, си заслужава да я вземете, заради страхотното качество. Но пак казвам – ако смятате, че ще ползвате по-голямата част от цветовете. В противен случай, според мен, не си струва. Цената е твърде висока, намирането – трудно, а цветовете – доста базови и не особено интересни (с изключение на Plum, Navy и Jade).

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Ревю Lorac Pro 2 палитра сенки за очи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s