Продукти, които съжалявам, че купих – Част 2 – Декоративна козметика

Продължавам със списъка на несполучливите покупки, този път от категорията на декоративната козметика. Отново напомням, че имам предвид и вероятността да съм попаднала на лоша бройка или пък да не съм ползвала продукта по най-добрия начин, така че ако в списъка видите някоя от вашите любими козметики, не се колебайте да споделите опита си.

Какво представлява: Pupa Pupart палитра сенки за очи

Pupa

Цена: 43 лв

Какво не ми допада: Да започнем от хубавите страни на палитрата – има чудесна селекция на цветове в лилавата и студената кафява гама, формулата е много мека, пигментацията е задоволителна. Това би била една страхотна палитра, ако трайността на сенките не беше толкова малка. Когато купувах тази палитра за мен, взех и една за подарък за моя близка, но тя е с по-мазна кожа и каза, че изобщо не може да ги ползва, толкова бързо се събират в клепача. Освен това четката, която е включена е доста некачествена. Оказва се, че май с всички сенки на Pupa имам такъв проблем, така че аз лично вече не купувам от марката. Струва ми се, че инвестират много повече в дизайна на опаковките и в самите опаковки, отколкото в най-важното – продуктът, който е в тях. Да не говорим, че тази конкретна палитра дори няма интересен дизайн.

Какво представлява: Bourjois Smoky eyes трио сенки за очи 4,5 гр в цвят 05 rose vintage

Trio

Bourjois swatches

Цена: около 16 лв

Какво не ми допада: Общо взето нищо не ми допада. Дори самата селекция на цветове ми се струва доста скучна. Опаковката е без огледало, надписа се изтърква след няколко ползвания. Но всичко това би било простено, ако самият продукт беше качествен. А той изобщо не е. Както можете да видите на снимката, тествани с пръсти, както повечето от нас тестват сенките в магазина, изглеждат пигментирани и наситени. Вижте обаче как обаче стоят нещата ако решим да ползваме четка – като 16 лв хвърлени на вятъра. Дори не съм пробвала да ги нанасям с пръсти, защото не мисля, че мога да бъда достатъчно прецизна с тъмния цвят, а нито един от тройката не е моят тип цвят, който бих нанесла самостоятелно. Този продукт получава от мен едно голямо НЕ!

Какво представлява: Seventeen Mirror Shine червило в цвят Camisole

Lipstick

image5805

Seventeetn swatch

Цена: £4,79 или малко над 13 лв

Какво не ми допада: На това червило нищо не му е наред. Цветът почти отсъства, толкова е меко, че при всеки натиск се огъва в гилзата и повърхността му се нарушава и освен това толкова много подчертава сухите или напукани участици на устните, че просто не виждам за какво точно бих могла да го ползвам. Единственият плюс е огледалото скрито в капачката, но пък това създава трудности със затварянето, тъй като всеки път трябва да въртите и напасвате капачката докато улучите правилното й положение.

Какво представлява: Avon nailwear pro+ лак за нокти в цвят Stunning cobalt и Night violet

Polish

Цена: За съжаление, не ги открих в актуалния каталог на Avon, но по спомен бяха около 5-6 лв

Какво не ми допада: И двата цвята са изключителни, на мен лично много ми харесват. Опаковката също изглежда чудесно, но нанасянето на тези лакове е пълен кошмар. При минаването с четката, тя не напластява лака, а започва наново да го събира, да го прави на черти и петна, топченца и пр. Общо взето получава се един много неравен като цвят и повърхност маникюр. Това беше първият ми опит с лаковете на Avon и предвид резултата, се оказа последният. Не знам какво е качеството на лаковете от другите им серии, така че ако имате впечатления, ще се радвам да ги споделите.

Какво представлява: Maybelline New York Master Precise очна линия

Liner

Цена: 13 лв

Какво не ми допада: Нанася се лесно, черното не стои гланцирано и лъскаво, но тази очна линия е толкова нетрайна и толкова лесно се изтрива и размазва, че за мен е твърде голямо главоболие и предпочитам да ползвам други продукти, с които бих се чувствала много по-спокойно за грима си.

Въпреки голямата ми любов към NYX, тук, за жалост, се събра една малка банда от несполучливи продукти:

Какво представлява: NYX единични сенки за очи в цвят ЕS84A Toffee Shimmer

ShadowNYX shadow swatch

Цена: 11.95 лв

Какво не ми допада: Сами виждате от снимката колко ронливи са сенките и колко неравномерно се нанасят. Понякога цветът е много повече по лицето, отколкото по клепачите. Не мога да ги ползвам нито във вътрешния ъгъл на окото, нито под веждата, стоят си в чекмеджето и скоро могат да се отправят към едно по-добро място…

Какво представлява: NYX Mosaic Powder в цвят 01 Highlighter

Mosaic

NYX swatch

Цена: 17.95 лв

Какво не ми допада: Аз лично така и не успях да намеря приложения на тази твърде бяла за моите разбирания пудра. Не става за хайлайтър върху скулите или лицето, не ми стои добре и под веждите, като цяло за мен е неизползваема.

Какво представлява: NYX Jumbo Eye Pencil в цвят 619 Rust

Jumbo

Цена: 10.95 лв

Какво не ми допада: Бях много разочарована от тези кремообразни сенки, защото са в един от любимите ми цветове. Нанасят се лесно, стоят много красиво, но трайността върху моите клепачи е меко казано незадоволителна, така че нито могат да се ползват самостоятелно, нито като база, както обичам да правя с другите ми кремообразни сенки. Много ми се искаше да харесам този продукт, но за жалост не пламна искрата между нас. 🙂

Това бяха моите злощастни козметични попадения. А кои са вашите? Има ли продукти, за които съжалявате, че сте купили или пък такива, за които се изненадахте, че са попаднали тук?

* моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Продукти, които съжалявам, че купих – Част 2 – Декоративна козметика

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s