Продукти, които съжалявам, че купих – Част 1 – Бяла козметика

Наред с вълнуващите и сполучливи козметични придобивки, трябва да си призная, че списъкът с разочарованията е доста дълъг. Тъй като кожата ми е много чувствителна, твърде често ми се случва даден продукт да не ми понесе, от което най-много печели майка ми 🙂 Такива продукти тук не съм включила, а ще разкажа малко повече за тези, които по мое мнение просто не изпълняват това, за което са предназначени. Разбира се, имам предвид и вероятността да съм попаднала на лоша бройка или пък да не съм ползвала продукта по най-добрия начин, така че ако в списъка видите някоя от вашите любими козметики, не се колебайте да споделите опита си. Повечето продукти са на марки, които обичам и продължавам да ползвам с голямо удоволствие, така че почти никой от тях (с много малки изключения) не ме е отказал от това да ползвам останалите продукти на фирмата.

Какво представлява: Aven Мицеларна вода 400 мл

Avene

Цена: съдейки по стикера, явно обичайно струва 29,30 лв, а на промоция – 19,90 лв

Какво не ми допада: всъщност почти нищо не ми хареса в този продукт. Като започнем от миризмата – типичния авенски мирис, който обаче на мен ми идва в повече, особено в мицеларна вода. Като цяло предпочитам по-слабо ароматизирани продукти, а вече дори по рафтовете на дрогериите и супермаркетите може да се намери мицеларна вода без парфюм (например тази). Другото, което не ми хареса е, че не сваля грима достатъчно добре и на всичкото отгоре, ако попадне по-голямо количество в окото, люти. Мисля, че не остана много за казване, определено с голямо нетърпение очаквах да свърши тази опаковка.

Какво представлява: Caudalie Хидратиращ тоник 400 мл

Caudalie

Цена: аз го купих за  £15.20, което към днешна дата е малко над 41 лв

Какво не ми допада: Ароматът е приятен, бутилката – удобна и май с това се изчерпват положителните ми впечатления за този тоник. След като го ползвам, чувствам кожата си не толкова хидратирана, колкото лепкава и някак отпусната. Нямам представа как би се отразил на много суха кожа, но определено не ми изглежда добър вариант за нормална, още по-малко пък за комбинирана или мазна кожа.

Какво представлява: JorgObe Пилинг маска 100 мл

Mask

Цена: 49 лв

Какво не ми допада: бях толкова въодушевена за тази маска и наистина исках да ми хареса. Самата концепция е направо супер – нанасяш тази черна гелообразна маска, изчакваш я да изсъхне и след това я отлепяш, а заедно с нея и черните точки. На теория – добре. На практика – никак. Първо формулата е супер течна. Представете си това катранено черно разливащо се и капещо нещо…. най-добре си пригответе обилно количество Cif 🙂 Поради течната консистенция е трудно нанасянето на дебел слой, който пък е необходим, защото ако е нанесена тънко, маската изобщо не може да се отлепи, а се къса. След няколко минутни усилия по нанасяне на достатъчно плътен слой, настава безкрайното чакане, защото всъщност имате толкова много маска по лицето, че тя скоро няма да изсъхне. Към това добавете доста солидно количество алкохол. От къде знам, че е много ли? Доближете маската до очите си и ще се убедите 😉

Какво представлява: Sukin Почистващ лосион за лице за чувствителна кожа 125 мл

Sukin

Цена: £8.10, което към днешна дата е малко над 22 лв

Какво не ми допада: Парадоксално, но факт – продуктът за чувствителна кожа, всъщност не е много подходящ за чувствителна кожа. Нито моето лице, нито това на приятеля ми бяха във възторг от този лосион. Ако все пак вашата кожа не е чувствителна и решите да го пробвате, имайте предвид, че има доста силна и според мен, тежка миризма и освен това съм убедена, че няма да свали грима ви. Аз лично го ползвах единствено за сутрешно почистване на лицето. За същите, че и за по-малко пари ще си намерите продукт, който ще върши същата работа и няма да се налага да чакате доставка.

Какво представлява: Antipodes Aura Маска за лице с мед манука 75 мл

Antipodes

Цена: £22.99, което е около 63 лв

Какво не ми допада: Ако дам 63 лв за маска за лице, то определено очаквам бързи и видими резултати. Тази маска би трябвало да почиства дълбоко кожата и да я хидратира. Би трябвало, но не. След всички позитивни коментари, които съм чела и слушала за тази маска, мога единствено да предполагам, че поради някаква причина не работи само и единствено при мен.

Какво представлява: Swazi Secrets натурално масло от марула 50 мл

Цена: 20.95 лв

Какво не ми допада: Чудите се защо няма снимка? Е, нека започнем ревюто от опаковката. Моето масло в момента обитава едно празно шишенце от Инфакол. Оригиналната опаковка изглежда така и поради някаква причина се разпадна в ръцете ми буквално в деня, в който ми доставиха продукта. Капачката се разчупи на няколко парчета, които се опитах някак да задържа върху пластмасовото шишенце (определено ми се искаше да е стъклено), но накрая не успях и се наложи да пресипя маслото в каквото имам под ръка. Ако приемем, че аз съм изтеглила късата клечка и другите капачки са солидни и здрави, това, което за мен също е минус е липсата на пипета. Аз лично съм по-доволна с шишето от Инфакол. Ползвах го известно време като масло за лице, но се оказа тежко за моята кожа и не ми се отрази добре. Може би на по-суха кожа ще даде по-добри резултати.

Какво представлява: Clarins Богат хидратиращ лосион за тяло 400 мл

Clarins

Цена: £39, което е около 107 лв (аз го купих от едно летище и цената беше по-ниска, но нямам никакъв спомен каква точно)

Какво не ми допада: Твърде рядко, да не кажа никога, съм склонна да давам много пари за лосиони за тяло. Това просто не е моето нещо. Първо – смятам, че на пазара има достатъчно качествени продукти, на съвсем достъпни цени и второ, така или иначе не обичам да ползвам  лосион за тяло и повечето опаковки се подмятат по рафтовете известен брой месеци, след което заминават в кофата. Като цяло този лосион е приятен, но по-скоро за зимните месеци, защото дори за свръх суха кожа като моята, идва малко тежък, но това не бива да е изненада, защото на самата бутилка си пише, че е богат и е предназначен за суха кожа. Така че цялостного впечатление от ползването на продукта е положително. Защо обаче е тук, може би се питате вие. Ще ви кажа – от лосион за тяло, който струва над 100 лв, последното което очаквам е втората съставка да е минерално масло – един от най-евтините продукти в козметичната индустрия. Искрено съжалявам, че не съм прочела това в магазина. Знам, че темата за тези съставки е доста спорна, всеки решава какво да ползва и какво не. Аз лично не избягвам на 100% минералните масла, но не ги използвам върху лицето си. Така че дали бих си купила лосион за 5 лв, който съдържа някаква форма на петролни продукти? Вероятно да. Дали отново бих похарчила толкова, за да се мажа със същото това минерално масло, но под логото на известна марка – едва ли!

Какво представлява: Lush D’Fluff крем за бръснене 70 гр

Lush

Цена: 15.90 лв

Какво не ми допада: Всъщност този продукт си върши сравнително добре работата, бръсненето става лесно и гладко и имах доста по-малко порязвания по коленете и кокалчетата от обикновено (не знам дали само аз съм толкова нескопосана или се случва и на други). Кожата след това е хидратирана и мека, НО самото нанасяне на продукта е ужасно. Консистенцията е много трудна за описване. Представете си нещо като класически сапун, но по-ронлив и кремест. Бъркате с пръсти, взимате си някакво количество и започвате да се чудите – директно да нанасяте върху краката или първо да разтриете с длани. Ще ви кажа – и двете не работят. Цялата баня ще стане в розови парченца, по всичко друго ще има повече сапун, отколкото по краката ви и на всичкото отгоре, докато завършите бръсненето ще трябва да го нанесете още няколко пъти, защото от парата в банята сякаш се отмива. Единственото, което наистина ми допадна е миризмата – ухае страхотно на ягоди. Но има три пъти по-евтини гелове за бръснене, които също ухаят страхотно, вършат си работата и не създават бъркотия в банята. Вече съм писала за едни такива тук.

Какво представлява: John Frieda спрей за обем 125 мл

John Frieda

Цена:16 лв

Какво не ми допада: Тук може би няма да изненадам никого, защото проблемът, който имах с този продукт, срещам и при редица други със същото предназначение – правят косата лепкава, трудна за разресване и общо взето цялото усещане от свежата, току-що измита коса, изчезва безвъзвратно, минутки след като е било постигнато.

Това беше злополучният ми опит с бялата козметика през изминалите месеци. Ако ви е любопитно къде в декоративната козметика съм ударила на камък, очаквайте Част 2.

* моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Продукти, които съжалявам, че купих – Част 1 – Бяла козметика

 1. Hello there,

  Glad to find some bloggers in Bulgarian who speak out about No1 Best selling skin care in Australia 🙂
  And sorry to hear that you have a negative comment about the Cleanser!
  Well, I worked with the Sukin Facial cleanser for so many years and I have to say That the smell it is not ‘strong’ at all, cause the Sensitive range from Sukin was created not to smell at all!
  If it smelled bad for you or whatever you meant in your language, you prob don’t like natural ingredients like chamomile, avocado or jojoba. You probably don’t understand how natural products work or were created as well.
  I have to say that this is one of our best sellers here in London, if not in Melbourne. As you may know this is a light emollient product designed to remove the layers we put like a foundation or a make up, blush, etc. If you have got a reaction, this is mainly because you have been using the rest of the products you mentioned on this page and they are, I am afraid ‘TOXIC’. Full of chemicals, which our body absorbs like a sponge 15 sec after an application! They just go straight into your blood stream, and guess what happens! A big mess. Ever wondered, why so many girls have a problematic skin?! Maybe you are not aware, that our body memorize everything we put on our skin and can easily recognize afterwards ‘stuff’ when you change!
  So, maybe you should consider more natural skin care regime and less chemicals!
  Stay beautiful dear.

  Kind regards,
  Pollyanna

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s