Ревю Holika Holika Aqua Petit Jelly B.B. /корейска козметика/

Това е един от продуктите, които чаках с най-голямо нетърпение. Звучи интересно, изглежда интересно и отзивите в интернет са доста положителни.

5

Какво представлява Holika Holika Aqua Petit Jelly B.B.?

Това е BB крем (BB = Blemish Balm/Base = база за несъвършенства) или с други думи нещо като лек фон дьо тен. Според информацията дадена в сайта, от който го купих, хидратира кожата, придава й блясък и мекота  и прикрива недостатъците.

Опаковката е масивна бутилка от матирано стъкло. За съжаление няма помпичка, а се нанася посредством шпатула.

BB cream

3

1

Към него в опаковката е включено и тампонче за нанасяне

7

Любопитното при този продукт е, че консистенцията наподобява желе.

2

Хубавата част е, че има слънцезащитен фактор 20, а лошото е, че са налични само два нюанса, 01 Aqua Beige и 02 Aqua Natural, моят е 01. Цветът е почти идентичен с Light Vanilla на Bourjois Healthy Mix Serum, като е една идея по-малко жълт, но наистина разликата е едва доловима. Сравнен с него, 150 Buff на Revlon Colorstay е значително по-розов.

6

Тест:

  • нанасяне – за мен лично ползването на тампончето е абсолютно излишно. Първо, защото попива твърде много от продукта и второ, защото не осигурява равномерно нанасяне. Пробвах го и сухо и мокро, като мокро даде по-добър резултат, но определено не е предпочитаният от мен вариант. Все пак, ако нямате четка под ръка и трябва да ползвате него, съветът ми е да го напоите добре с вода, да го изстискате добре и така да нанесете продукта. Нанасянето с пръсти се оказа най- трудното, защото желето изсъхва много бързо и не може да се разнесе равномерно, освен ако не се сложи прекалено голямо количество. Най-добри резултати постигнах с четка, така че това е предпочитания от мен вариант.
  • покривност и финиш– този ВВ крем осигурява ниска до средна покривност и има доста сияен и почти блестящ финиш, без да се забелязват светлоотразяващи частици. Създава типичния за корейските трендове порцеланов завършек. Кожата става много сияйна и свежа. За съжаление, се оказа много по-малко хидратиращ, отколкото очаквах, което обаче го прави доста лек и почти, да не кажа никак, не се усеща върху кожата. Чувството е, сякаш няма никакъв грим. Ето така изглежда на снимки на дневна светлина без никакви филтри и корекция на цветовете:image1 (1)
  • дълготрайност – оказа се прилично дълготраен, като за ежедневни цели обаче. Не бих го препоръчала за сватби, балове и официални поводи, трайността му все пак е 5-6 часа.
  • за кого е подходящ – според мен този ВВ крем е най-подходящ за хората с нормална и комбинирана кожа. Не е перфектен за тези със суха, защото не е достатъчно  хидратиращ, а и с него сухите участъци стават по-видими, така че би сработил единствено при по-интензивен хидратиращ крем и много добра ексфолиация. Хората с по-мазна кожа вероятно няма да го харесат, защото не е матиращ, а напротив – придава допълнителен блясък на лицето. Заради много леката си, почти невидима формула, този ВВ крем би бил подходящ и за мъже, стига някой от двата цвята да пасне перфектно, т.е. за мъже с много светла кожа с жълт подтон.

Плюсове:

– аз имам много чувствителна кожа, но нямах никакви нежелани реакции към този ВВ крем;

– придава много свеж и сияен тен на кожата;

– изключително лека и незабележима при допир формула;

– цената е доста прилична – на промоция е около $15.

Минуси:

– не е подходящ за хората с мазна кожа, както и за тези, които имат повече недостатъци за прикриване, тъй като покритието не е особено силно;

– изключително ограничен избор на цветове (това е типично за много голяма част от корейските продукти);

– опаковката е не само нехигиенична, но и явно е неподходяща за транспортиране, защото ето в този вид аз получих моето шишенце:

4Сходни продукти – за мен този продукт е много сходен с Bourjois Healthy Mix Serum в цвят Light Vanilla. Това, което е основната разлика е, че серумът на Bourjois е много по-хидратиращ и е подходящ за хората с по-суха кожа. Така че ако ви харесва този серум, но не е подходящ за вашия тип кожа, спокойно може да пробвате Holika Holika Aqua Petit Jelly.

Бих ли поръчала пак – като цяло продуктът ми хареса, но едва ли бих направила индивидуална поръчка специално заради него. Цветът е твърде светъл за лятото, затова ще го запазя за зимата, а освен това, през студените месеци много ми допада такъв тип порцеланов блясък върху лицето. Ако кожата ми се чувства комфортно и достатъчно хидратирана с него, по всяка вероятност бих го поръчала пак.

* моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

One thought on “Ревю Holika Holika Aqua Petit Jelly B.B. /корейска козметика/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s