Перфектните единични сенки за летния сезон

FI

Не знам за вас, но лично аз през лятото не обичам твърде силния грим, особено, когато става въпрос за сенки за очи. Понякога през този сезон многото цветове могат да изглеждат прекалено, а повечето пъти в горещините търсим по-свеж и небрежен вид. Ето затова се спрях на няколко единични сенки за очи, които перфектно ще допълнят грима ви, ще добавят бронзово-златист нюанс и са чудесни както за през деня, така и за вечерта. Освен това няма да нарушат бюджета ви за лятната ваканция и няма да заемат почти никакво място в куфара. Подбрала съм както прахообразни, така и кремообразни продукти, всекиму според предпочитанията. Имайте предвид, че нямах възможност да направя снимките на дневна светлина, затова някои от цветовете изглеждат една идея по-студени, отколкото всъщност са, но хубавото е, че всеки един от тях можете да намерите в почти всеки магазин за козметика и да изпробвате. На снимките продуктите са нанесени директно върху кожата без база за сенки или коректор.

Catrice Cosmetics Liquid Metal Eyeshadow – 080 Mauves like Jagger

Catrice1

Това са сенките, които нося почти непрекъснато последните няколко седмици. Цветът страшно ми допада – прелива между сиво и лилаво. Бях доста скептична, защото съм със сини очи, но се оказа, че стои много добре и придава много свеж вид на целия грим.Този цвят бих определила като по-присъщ на пролетта, но е добра опция за тези, които не залитат по бронзовите и златисти нюанси.

Catrice Cosmetics Liquid Metal Eyeshadow – 040 Under Treasure

Catrice2

Този цвят е за почитателите на по-студените бронзови нюанси. Стои страхотно, нанесен върху целия клепач, а можете да го използвате и като акцент към друг грим, само в центъра на клепача. Подходящ е дори за офиса, защото е светъл и стои по-дискретно, в сравнение с някои от останалите продукти.

L’oreal Color Riche L’Ombre Pure – 500 Gold Mania (на моята опаковка пише Lumiere)

Loreal

Този цвят е просто прекрасен! Стои разкошно в центъра на клепача или върху целия клепач, създавайки красив златисто-бронзов вид. По-добър интензитет на цвета се добива като се разнесе с пръст или с леко влажна четка.

Essence 3D дуо – 01 irresistible fox-trott (на моята опаковка цветът е обозначен като 11)

Essence

Това дуо е страхотно, защото дава опции както за по-лек, така и за по-наситен грим, а също така и за различни акценти и е добър вариант за търсещите по-топли и прасковени цветове.

Rimmel ScandalEyes – 002 Bulletproof Beige

Rimmel2

Забелязвам, че през лятото кремообразните сенки не са предпочитани от много от дамите, но наистина няма причина за това. С добра основа и качествен продукт не само, че няма да имате никакви проблеми, но и ще постигнете ефект, който трудно може да се получи с прахообразни сенки. Кремообразните сенки освен блясъка, добавят и един гланц, който създава леко влажен ефект, а кога ако не през горещите месеци да търсим такава визия 🙂 Единствения недостатък на този конкретен нюанс е, че иска малко повече работа по разнасянето, за да стане равномерен цвета.

Rimmel ScandalEyes – 011 Bluffing

Rimmel1

Двата най-любими ми продукта оставих за най-накрая. Много съжалявам, че цветът на тези кремообразни сенки не можа да се отрази достатъчно точно от камерата, но е много интересен и красив кафеникаво-розов цвят, който стои много добре както през деня, така и вечерта. Първоначално мислех, че тези моливи се въртят в долния край и продукта излиза и бях крайно разочарована, че това не е така. Реших, че явно само това, което се подава е целия продукт, но после открих, че се подостря…. Успокоявам се, че можеше да е и по-зле – изобщо да не разбера и да го изхвърля 🙂

Maybelline Color Tattoo 24 HR – 35 On and on Bronze

Maybelline

Това са най-дълготрайните кремообразни сенки, които някога съм ползвала, а цветът е страхотен. Не съм виждала друг продукт, който да стои толкова добре, разнесен върху целия клепач. Текстурата е страхотна и се разнася буквално за секунди, без да има нужда от влагане на прекомерно старание. Ако ги сложите за вечерен грим няма да се превърнете в звездата на вечерта, но пък са перфектни за тези, които са решили да заложат на по-смело червило, както и за дневен или офисен грим.

Кои са вашите любими летни продукти и избрахте ли си някой от изброените, който бихте искали да пробвате?

* моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия добър резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s