Корейска козметика? Да, благодаря!

Напоследък все повече чувам за корейската козметика, като преди да се поразровя, ми се струваше напълно излишно да поръчвам продукти чак от Корея и да чакам със седмици да пристигне нещо, от чиято опаковка не мога да разбера и дума. Все пак, реших да прочета малко, да отворя сайт-два и видях толкова много продукти, които не съм виждала в Европа, че не успях да се стърпя и да направя няколко поръчки. Ако до момента не сте пазарували корейска козметика, ще ви направи впечатление това, че асортиментът от продукти е много по-разнообразен от този, който може да бъде намерен в Европа – като започнем от консистенция и стигнем до опаковка. Отделно от това, има продукти, които аз лично не съм срещала никъде по нашите магазини. Като добавим към това и изключително напредналите технологии в козметичната индустрия в Корея и Япония, съотношението цена-качество, което при корейската козметика е значително по-добро от това, което се наблюдава при европейската, а дори и при американската такава и на всичкото отгоре, това че много от марките предлагат мостри (в много случаи в доста приличен размер), които можете да си купите преди да решите да инвестирате в пълния размер на продукта, според мен си струва по-любопитните да хвърлят по един поглед на тези продукти. Освен това, открих два доста сносни сайта, които доставят безплатно до България. Да, enzo.bg, безплатно от Корея! Поръчах и от двата поради няколко причини – искаше ми се да направя сравнение между обслужването на единия и това на другия; някои продукти присъстват в единия, но отсъстват в другия и обратно; цените не са абсолютно еднакви, така че всеки отделен продукт трябва да се провери и на двете места. Мисля, че взех най-доброто от двата свята и поръчах тези продукти, които исках, на най-добрите цени.

image1 (1)

Единият сайт е cosme-de.com и от него се сдобих с това пакетче:
Cosme-de

Определено мога да кажа, че нивото на услугата е много високо – поръчката ми беше подготвена и изпратена в рамките на деня, в който я поръчах и пристигна за около 2 работни седмици. Продуктите бяха много добре опаковани, нямаше никакви щети, но нямаше и никакви бонус продукти 😦 Плащането може да се направи с дебитна карта и не е необходим PayPal. Голям минус на този сайт е, че въпреки обявената безплатна доставка за всички поръчки, голяма част от продуктите са обозначени като такива, които не могат да бъдат поръчани безплатно, освен ако стойността на кошницата не надхвърля 60 щатски долара. С други думи – безплатна доставка има, но не важи при всички случаи, доста подвеждащо от тяхна страна.

Втората поръчка направих от cosmetic-love.com

Cosmetic-love

Този сайт доста ме разочарова с това, че им отне 4 работни дни да обработят и изпратят поръчката ми (корекция – направих още 2 поръчки от сайта и продуктите бяха изпратени в рамките на 24 часа и пристигнаха за не повече от 10 календарни дни). Другото, което не ми допадна е, че единственият начин за плащане е чрез PayPal, въпреки че на сайта пише, че има възможност и за директно плащане с карта. Доставката отне също толкова, колкото и от другия сайт – около 10 работни дни. Това, което ми хареса обаче е, че бяха добавили 12 мостри на 3 различни вида BB крем на Etude House.

Имайте предвид, че не винаги описанието на английски на продуктите е достатъчно пълно и в двата сайта, аз лично трябваше да изгледам и прочета доста ревюта от други сайтове, за да добия добра представа за продуктите, които поръчвам и въпреки всичко, се спрях на най-популярните, защото не ми се рискуваше прекомерно.

Ето на какво се спрях аз:

Laneige White Plus Renew Trial Kit

Laneige

Ланейж е една от популярните марки, които са среден към висок ценови клас. Тази серия – избелващата, е сред най-купуваните им. Тя се бори най-вече с пигментните петна, белезите и неравния тен на кожата на лицето. Комплектът включва тоник, емулсия, есенция, крем и нощна капсула.

SexyLook Whitening Black Mask (малко е парадоксално 😉 )

Black Mask

Опаковката съдържа 5 броя индивидуално опаковани шийт (не шит 😉 )маски или с други думи памук, оформен подходящо по формата на лицето, напоен в избелващ серум. Този вид маски е един от емблематичните за корейската козметика и почти всяка марка има голямо разнообразие от тях (като казвам голямо, имам предвид десетки различни видове). Много са удобни за ползване и са незаменими при пътуване.

Lilyth Travel Makeup Brush Set

NeseserBrushesНе че точно това ми трябваше, но цената ме изкуши. Това е калъф от изкуствена кожа (уникално мека) и 5 четки за грим от синтетични влакна – за пудра, руж, коректор, сенки и червило (естествено, всеки може да си ги ползва както намери за добре). Калъфът изглежда страхотно, а споменах ли вече, че е уникално мекичък 🙂 Четките също са много много меки, не са много гъсти, но според мен са достатъчно добри, за да ги вземе човек, когато отива на почивка и да си спести главоболието с големите четки. Освен това калъфчето има и едно джобче, в което може да се носят, примерно, единични сенки за очи или пък коректор (или кой каквото си иска). 

Leaders Clinic 7-piece Masks Combo Set

Sheet masks

Това са отново шийт маски като тези на SexyLook. За мен този комплект беше повече от добре дошъл, защото е $16 за 7 различни маски. Комплектите от един и същи вид са по $25 и включват 10 броя, така че определено преди да поръчам нещо такова, ми се ще да знам, че си струва. Признавам си, по погрешка бях поръчала два такива комплекта, така че в крайна сметка получих 14 броя. Пробвала съм няколко, от някои съм много впечатлена, от други не толкова, но това, разбира се, е много индивидуално и зависи от типа кожа и с какви точно проблеми се борите.

Secret Key Gold Premium First Eye Patch

Eye gold

Ето това е един от тези продукти, които не съм виждала на нашия пазар и определено ме заинтригува. Представлява малки листчета от гел, напоени с есенция, които се поставят под очите, за да хидратират кожата, да повишат нейната еластичност и да подобрят  цялостното й състояние. В опаковката са 60 броя, включена е и шпатула за да не се налага бъркане с пръсти в бурканчето.

Holika Holika Aqua Petit Jelly BB Cream 

BB cream

Струва ми се, че именно от BB и СС кремовете започна цялата тази лудост по корейската козметика. Признавам си, до ден днешен не съм се изкушавала да си купя подобен продукт, защото винаги съм го възприемала като оцветен крем за лице. Aqua Petit Jelly Cream ми се стори интересен обаче, защото има консистенция на желе, името му не е случайо избрано. Отзивите за продукта също бяха много добри, така че реших да му дам шанс. Пълно ревю можете да прочетете тук.

Tonymoly Tomatox Magic Massage Pack

Tomatox

Както комплекта на Laneige, така и този продукт е в тестер размер, като цената за 20 бр. е $3.80 (милилитрите на сашето на се уточнени). За сравнение, пълният размер е 80 мл и струва $10.44. Вероятно е по-изгодно да се вземе голямата опаковка, но аз прецених, че предпочитам да дам $4 и да пробвам, вместо да дам над $10 и да се окаже, че не е за мен. Това всъщност е и маска, и масажен крем. Масажира се върху кожата на лицето, след което се оставя за 5-10 минути да действа като маска. Накрая се изплаква.

Etude House Precious Mineral Any Cushion SPF50+/PA+++

Cushion

Ето още един продукт, който е много типичен за корейската козметика – течен фон дьо тен в компактна опаковка, който е удобен за носене в чантата и нанасяне навсякъде. Аз си поръчах и пълнител в малко по-тъмния цвят, за да е по-подходящ за лятото. Наскоро Lancome пуснаха такъв продукт, но до преди това, беше много трудно (да не кажа невъзможно) да се намери нещо такова извън азиатския пазар. Като добавим и това, че има слънцезащитен фактор 50+, вече става ясно защо не можах да устоя. Признавам си, това беше продуктът, заради който чаках с нетърпение колета.

It’s Skin Smart Solution 365 Clear Sun Spray

Sun screen

Такъв прозрачен лек спрей с фактор над 50 търсих още миналата година по магазините в България, но не успях да намеря. Знам, че в Англия Garnier бяха пуснали такъв продукт, но все още не съм го виждала тук. Струва ми се много практично и определено по-леко от стандартните слънцезащитни кремове, които много трудно се носят под фон дьо тен, особено при жега над 30 градуса.

Вероятно след известно време ще направя обстойно ревю на някои от гореизброените продукти, но ако все пак има конкретен, за който искате да научите малко повече, пишете в коментарите кой е той, за да му обърна по-специално внимание 🙂

Статията Речник на корейската козметика може да ви помогне да се ориентирате по-добре в морето от продукти и наименования.

А ето тук можете да прочетете от къде поръчвам корейски продукти.

* Тази публикация не е спонсорирана, всички продукти са закупени с мои средства и всички изразени мнения са мои лични. Моля, имайте предвид, че всички продукти са тествани от мен и не мога да гарантирам същия резултат за вас. Разчитайте на собствената си преценка, търсете повече от едно мнение и ползвайте тестери тогава, когато е възможно, за да направите най-добрия избор.

5 thoughts on “Корейска козметика? Да, благодаря!

  1. Този спрей за слънцезащита направо е уау идея! фъс фъс и айде. Супер готино.
    А в крайна сметка какво ти е мнението за компактния фдт и за избелващият комплект? 🙂

    Liked by 1 person

    1. Фон дьо тен-а не ме впечатли. И двата цвята се оказаха много светли и някак си застават върху кожата. Избелващият комплект се оказа страхотен!!!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s