Любими Youtube канали в категориите “Музика”, “Готварство”, “Красота” и “Спорт”

Продължаваме по течението на Youtube каналите с категориите, до които миналия път не стигнахме.

МУЗИКА

От музикалните канали си избрах да ви покажа три, които харесвам, единият от които ми е направо любим.

Първия канал открих съвсем случайно и много ми допадна.

Yuuwii Choow (радвам се, че не ми се налага да го произнасям)

Music_Yuuwii Choo

Това е каналът на две момиченца, сестри близначки, които правят свои версии на известни песни. Не бих казала, че изборът им на музика е кой знае колко по моя вкус, но гласовете им са много красиви и пеят съвършено вярно, така че им дадох един “subscribe”, може пък скоро да чуем за тях.

vkgoeswild

Music_vkgoeswild

Този канал съм сигурна, че е известен на голяма част от вас, но просто няма как да го пропусна. Това е каналът на Вика – украинка, виртуозна пианистка, която прави кавъри на известни рок и метъл парчета. Но моля, не си представяйте пиано в ъгъла на ресторант, което леко посвирва известни мелодийки. Тя прави страхотни кавъри, свири ги виртуозно, избира най-добрите песни. С други думи – завиждам на тези от вас, които сега ще я чуят за пръв път. Lucky you!

Pentatonix

Music_Pentatonix

Pentatonix са вокален квинтет, който видях и чух за пръв път в шоуто Sing Off преди около три години. Бях много впечатлена най-вече от подбора на гласове – много добра хармония и симбиоза, има от всичко по малко. Любимецът ми е Avi Kaplan, който има уникален дълбок и плътен глас и според мен е много ключов в петорката. Напоследък се опитват да правят и авторски песни, но ми се струва, че поне засега, кавърите остават истински силната им страна.

ГОТВАРСТВО

Да си призная, в готварската категория съм много повече зрител, отколкото изпълнител. По някакви неясни причини, обожавам да гледам как някой прави торти и сладкиши. Така че тук хвърлям в пространството два канала.

Gemma Stafford

Cooking_Gemma Stafford

Двата най-известни специалитета на Джемма са нейните кейкове в чаша, които се готвят директно в микровълновата за няколко минути, както и нейната рецепта за домашен сладолед без машина. Не съм ги опитвала засега, но правих рецептата й за морковена торта и стана великолепна, така че съм с оптимистични очаквания и за другите рецепти. Ще ги пробвам и ще докладвам.

How To Cook That

Cooking_How to cook that

Това е каналът на Ann Reardon. Тя е професионален сладкар, и е абсолютно брилянтна. Работи толкова прецизно и чисто и има истински талант да обяснява и най-сложните неща по най-елементарния начин. Истинско удоволствие е да я наблюдаваш. Сигурно би било добре човек да опита и да приготви нещо, но засега за мен е напълно достатъчно да гледам (както е казал народът – то с гледане ако ставаше….) Освен това, често приготвя интересни и гигантски сладкиши като например огромен Kit Kat, Twix, Ferrero Rocher и пр., които подарява на хора, вършещи полезни или героични неща. Общо взето – позитивна работа.

КРАСОТА

На каналите за красота няма да се спирам прекалено много. Youtube прелива от блогъри, влогъри и т.н. и има за всеки по нещо. Моите наистина любими са няколко:

Caroline Hirons

Beauty_Caroline Hirons

Каналът на Каролин в Youtube е от скоро и е естественото продължение на блога, който от дълго време поддържа. Ако сте се чудили защо изведнъж някакъв козметичен продукт изчезва от всички рафтове, то по всяка вероятност тя е причината. Каролин е гуру в грижата за кожата и истински маниак на тема бяла козметика. Не страда от прекомерни задръжки в посока био-органик-естествена-недокосната-от-човешки-ръце козметика, а освен това понякога е доста остра, попадне ли й нискокачествен продукт. Притежава много полезни познания и е добро лекарство срещу излишни заблуди и митове в сферата на грижата за кожата. Ако трябва да я опиша с няколко думи – приятел на кожата и враг на банковата ви сметка.

Lisa Eldridge

Beauty_Lisa Eldridge

Ако Каролин е гуруто в грижата за кожата, то Лиса е кралицата на грима. Не просто брилянтен гримьор, но и жена с много класа и стил. Всичко, което прави е изтънчено и с добро чувство за мярка. Гримът, който демонстрира е деликатен, естествен и стилен. Освен това доста пътува, така че представя интересни продукти от различни държави.

Essie Button

Beauty_Essie Button

За разлика от горните две дами, Essie не е професионалист в сферата на красотата. Всъщност продуктите, които представя, са продуктите, които 70% (ако не и повече) от бюти блогърите в youtube демонстрират. Това, което я отличава от тях е страхотният ѝ характер и чудесното чувство за хумор. Видеата ѝ са много разпускащи и приятни.

СПОРТ (в частност йога)

В Youtube можеш да намериш канал за всеки вид йога, който някога е бил изобретяван (дори и за тези, за които е нужно много голямо въображение, за да наречеш йога). Проблемът, който имам с голяма част от тях е, че дори самите практики да са хубави, аз не мога да ги харесам, ако самият инструктор не ми допадне. Така кръгът доста се стеснява и се свежда до два:

Sadie Nardini

Yoga_Sadie Nardini

Сейди е йога инструктор и изобретател на Core Strenght Vinyasa Yoga. Хубавото при нея е, че качва по-продължителни клипчета и много добре обяснява идеята на упражненията, които показва. Практиките са доста интензивни, не откъм сложност на позите, а по-скоро от кардио гледна точка. Преди няколко години повече ми допадаше стилът й, който напоследък взе да става все по-комерсиален и аз все по-малко я следя. Но старите й видеа са чудесни и продължавам да ги ползвам.

Yoga with Adriene

Yoga_Yoga with Adriene

Това е канал, който сигурна съм, всеки йога любител познава. Има цели практики, както и 30-дневно йога предизвкателство. Самата инструкторка е много позитивна и симпатична, макар че понякога изглежда доста разфокусирана. Въпреки това горещо препоръчвам този канал, особено на по-начинаещите с йогата.

Е, това бяха съкровищата, които успях да изровя измежду всички видеа за котки, бебета и падащи хора. Дано ви е било интересно.

А тук можете да наваксате с пропуснатото от категория “Забавни”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s