Любими Youtube канали в категорията “Забавни”

Определено мога да кажа, че съм почти пристрастена към Youtube (казвам “почти”, единствено, защото съм все още във фазата на отричане). Реших да направя кратко списъче с любимите ми Youtube канали, като за по-голямо удобство, а и за да не е толкова очевидно колко много са, ги разделям на няколко части – първо започвам с категориятa “Забавни”, а за останалите четири – “Музика”, “Готварство”, “Красота и лайфстайл  и “Спорт”, ще поговорим следващия път.

Bad Lip Reading

Bad Lip Reading

 Това е канал, чийто автор много подробно описва така “I put words into other people’s mouths.” – доста красноречиво. Всъщност това, което прави той е да вземе популярно видео, например от спортно състезание, от сериал, филм, концерт и пр. и да добави говор, който поразително съответства на движението на устните на хората, но като смисъл няма нищо общо с контекста на самото видео. С други думи, прави нещо като дублаж, който звучи страшно абсурдно и забавно. Понякога дори сглобява цели песни и клипове. Знам, че за някои хора това може да не е смешно, но мен лично някои видеа са ме докарвали до сълзи. Единствения минус е, че публикува сравнително рядко, но само мога да предполагам, колко работа хвърля по едно няколко минутно видео. Съветът ми е да ползвате опцията за субтитри, защото, признавам си, поне аз не винаги успявам да разбера какво говори, още повече, че нещата са толкова абсурдни, че няма никакъв контекст, който да даде едно рамо.


Следващите два канала представям заедно, тъй като те са част от цялата група на BuzzFeed.

BuzzFeedVideo & BuzzFeedViolet

BuzzFeedVideoBuzzFeedViolet

Общо взето и двата канала публикуват много разнообразни видеа на почти всякакви теми. Основната разлика е, че BuzzFeedViolet е по-тясно ориентиран и е насочен към забавните и странни моменти в човешките отношения (на хората един към друг и на хората сами към себе си). Например “Малки неща, които съсипват деня ти”, “Вероятно си правил всички тези глупави неща”, “Ти през уикенда vs. ти през работната седмица” и т.н. Повечето от видеата са доста забавни, но разбира се, има и такива, които са си загуба на време. За щастие обаче, клиповете са доста кратки – средно по около минута и половина. В BuzzFeedVideo може да намерите много по-разнообразни теми, като “10 факта за еди-какво-си, които не знаете”, “Бразилци опитват американска храна”, “Американци опитват Nutella за пръв път” (дааа знам, не мислех, че съществуват такива хора), “Хора имитират половинките си” и т.н., но и някои доста странни и според мен напълно излишни видеа като “14 известни личности без вежди”… без коментар. Поради някакви причини, BuzzFeedVideo събира доста хейт. Моят личен съвет е да не четете коментарите, но то това май важи за всички канали. Често създателите биват обвинявани, че каналът е феминистки и да си призная, може и да има нещо такова, макар че наблюдавам в последно време стремеж малко да изравнят резултата. И двата канала публикуват с много голяма честота – ако не всеки, то почти всеки ден. Това особено се отнася за BuzzFeedVideo.


holliepoetry

Holliepoetry Това е официалният канал на Hollie McMish, която е английска поетеса.  Тя обаче пише в стила spoken word. Това е поезия, предназначена повече за представяне на сцена, отколкото познатата ни класическа поезия. Темите на Холи често са свързани с наболели проблеми в обществото, но особено ми харесва емоцията, която влага в думите, а и според мен, е доста оригинална в много от случаите.


React

React Това е вторият канал на TheFineBros, които след успеха на сериите си, в които ютюбъри, тийнейджъри, възрастни реагират на различни предмети, личности, видеа, текстове на песни и пр., който според мен дойде най-вече от видеата “Деца реагират на…”, (устискайте още малко, ей сега свършва изречението), създадоха React. Любимата ми категория е Lyrics breakdown, в която една от гореизброените групи хора получава текста на песен, без да са посочени артистът и заглавието. Целта е да прочетат текст и да го анализират, както и да дадат предложение в какъв стил е песента. Получават се интересни неща.


Screen Junkies

Screen Junkies Тези, които ме познават, знаят, че определено не съм киноман, така че може би появата на този канал в списъка с любимите ми, е малко изненадваща. Всъщност това не е типичния филмов канал. В него има няколко категории видеа, но да си призная, аз гледам само една и това е категорията Honest Trailers (а и може би не само аз).Това са трейлъри на известни филми, в които обаче недостатъците, но не винаги, се назовават по най-директния начин. Казвам не винаги, защото много често те просто изтъкват определени характеристики и особености на филма и не за да го критикуват, а просто за да стане забавно. Нали знаете – смешно е, защото е вярно 🙂


TheEllenShow

TheEllenShow О, Елън…. Ако някой може да ми посочи по-забавен, остроумен и чаровен водещ от Елън Дедженеръс, нека заповяда. Тя е умна, енергична и с невероятно чувство за хумор. Нямам представа дали шоуто й може да се гледа по някой от каналите, които нашите доставчици предлагат, тъй като нямам телевизор (Да, точно така!), така че за мен youtube  е мястото.


ThreadBanger

ThreadBanger В ThreadBanger много от супер популярните Pinterest проекти биват изтествани. Не мога да кажа, че двамата водещи са ми особено симпатични, още повече, че казват f**k почти непрекъснато, което мен лично много ме дразни. Това, което ми допада обаче е, че те, по мои наблюдения, нямат за цел да доказват как всички пинове не стават, а наистина се опитват да изпробват е ли нещото работещо или не е.

С това се изчерпва моят списък от любими Youtube канали в категория Забавни. Отворена съм за всякакви предложения, така че има ли канал, който според вас заслужава да е в топ 10, ще се радвам да го споделите.

6 thoughts on “Любими Youtube канали в категорията “Забавни”

 1. Тез’ дългите изречения… всеки може да измисли ;)) Айде честито, дето се вика!

  Liked by 1 person

  1. Не оспорвам, но се чудя това “честито” не можа ли да го кажеш с малко повече думи….. ;))))

   Like

 2. И на мен lip reading ми е много смешен :)…, ама някой трябва да ме светне тва със субтитрите.

  Liked by 1 person

  1. Като отвориш видеото, ще видиш в долния десен ъгъл втората икона от ляво на дясно, на която пише cc. Кликваш на нея и субтитрите се стартират. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s